Efter ett par års tid här på Fiskesnack har jag lärt mig följande!
Tack och lov så lever jag inte alltid som jag lärt mig.
Gädda:
Gäddan får man inte döda.
Om gäddan blöder det minsta så SKA man döda den.
Om gäddan lyfts utan en hjälpande hand under buken, då dör den.
Om gäddan utsätts för kyla kallare än -5 grader då blir den blind. Sen dör den.
Om gäddan utsätts för kyla mindre än 0 grader för länge så dör den.
Om man rör gäddan utan att blöta händerna först, då dör den.
Om man drillar gäddan för länge på sommaren, då dör den.
Mört m.f.l. lever endast för att vi ska ha något att agna med när vi fiskar gädda.
Abborre:
Små abborrar ska pimplas upp och kastas (Och inte tillbaka i vattnet som mat till annan fisk). Det är bra att gallra, för då blir andra abborrar större.
Abborre medium ska tillagas i stekpannan och inte släppas tillbaka.
Abborre över kilot ska returneras, den är förmodligen inte god iallafall.
Laxfisk:
Släpp tillbaka besor om du vill för de är inte så goda ändå.
Alla laxfiskar som sportfiskas upp ska ätas, c&r är absolut inte att rekomendera.
Havsfisk:
Havsfisken ska ätas upp, den är skapt för att ätas.
Om man skulle vilja släppa tillbaka den så är säkert simblåsan trasig, då dör den.
Gäddan är vår vanligaste stora rovfisk i sverige och får därför våra känslor att svalla.
Men varför så är det helt ok att fota tio stendöda torskar, laxar, eller vad ni vill men inte en död gädda?
Min åsikt:
Ta upp nån fisk då och då för att äta, men släpp tillbaka allt annat oavsett eventuella skador, om fisken inte överlever så blir den mat till annan fisk.
Respektera fisken så gott det går med den utrustning som finns till hands.
Man behöver inte vara 3 stycken ha med sig en hel kirurgsal ut på fiskevattnet.
Nån annan får gärna skapa en tråd ang. lämpligt sätt och utrustning att hantera fisk med.
Tack och lov så lever jag inte alltid som jag lärt mig.
Gädda:
Gäddan får man inte döda.
Om gäddan blöder det minsta så SKA man döda den.
Om gäddan lyfts utan en hjälpande hand under buken, då dör den.
Om gäddan utsätts för kyla kallare än -5 grader då blir den blind. Sen dör den.
Om gäddan utsätts för kyla mindre än 0 grader för länge så dör den.
Om man rör gäddan utan att blöta händerna först, då dör den.
Om man drillar gäddan för länge på sommaren, då dör den.
Mört m.f.l. lever endast för att vi ska ha något att agna med när vi fiskar gädda.
Abborre:
Små abborrar ska pimplas upp och kastas (Och inte tillbaka i vattnet som mat till annan fisk). Det är bra att gallra, för då blir andra abborrar större.
Abborre medium ska tillagas i stekpannan och inte släppas tillbaka.
Abborre över kilot ska returneras, den är förmodligen inte god iallafall.
Laxfisk:
Släpp tillbaka besor om du vill för de är inte så goda ändå.
Alla laxfiskar som sportfiskas upp ska ätas, c&r är absolut inte att rekomendera.
Havsfisk:
Havsfisken ska ätas upp, den är skapt för att ätas.
Om man skulle vilja släppa tillbaka den så är säkert simblåsan trasig, då dör den.
Gäddan är vår vanligaste stora rovfisk i sverige och får därför våra känslor att svalla.
Men varför så är det helt ok att fota tio stendöda torskar, laxar, eller vad ni vill men inte en död gädda?
Min åsikt:
Ta upp nån fisk då och då för att äta, men släpp tillbaka allt annat oavsett eventuella skador, om fisken inte överlever så blir den mat till annan fisk.
Respektera fisken så gott det går med den utrustning som finns till hands.
Man behöver inte vara 3 stycken ha med sig en hel kirurgsal ut på fiskevattnet.
Nån annan får gärna skapa en tråd ang. lämpligt sätt och utrustning att hantera fisk med.
Kommentera