Gäddan, vår värdefullaste fisk? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Gäddan, vår värdefullaste fisk?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • #11
    Konsekvens är en dygd

    Har faktiskt funderat i lite liknande banor. Man daltar med gäddor och pussigullar osv osv, men innan dethar gått så långt att man får en gädda i båten, har man plågat en stackars mört med en (ibland 2) trekrokar i ryggen. Detta oftas helt utan värre samvetskval...
    Team Gorilla.

    "No Monkey Business"

    --Mer fiske, mindre fruntimmer--

    Kommentera


    • #12
      Helt rätt brunte

      Där slog han håvet på spiken grabbar!!!!

      Kommentera


      • #13
        ääääh. Skitsamma... Det är bara sunt förnuft som behövs!

        Kommentera


        • #14
          Mycket bra och kul skrivet

          Kommentera


          • #15


            Riktig kul läsning. Håller nästan med dig men är det inte lite synd att släppa tillbaka svårt skadad fisk? Räven behöver ju lite mat den också...

            Kommentera


            • #16
              Utmärkt Ola.

              Jag skulle vilja tillägga att gäddan definitivt är en av våra värdefullaste tillgångar som delikatessfisk, förvisso kräver den en del av kocken, men få fiskar kan fås att smaka lika bra.
              I Lyon anses Le Brochet (gäddan) vara en mycket lokal fisk, inte särskilt vanlig, men oerhört värdefull för den lokala restaurang näringen.

              Lite off topic, men för de som vill hänge sig åt gäddan som matfisk kan jag rekommendera att tillföra mycket fett i form av smör eller olja (fettet är smakbärare), vin (även alkohol är smakbärare och skapar fantastisk balans) samt salt, vitpeppar och chilipeppar. Vitlök, lök, tomater och citron tillhör även verktygslådan.
              Stekning i ugn i folie med inkromet fullt av allt ovan är en given vinnare.
              www.utreel.com

              Kommentera


              • #17
                Ursprungligen postat av UT
                Utmärkt Ola.

                Jag skulle vilja tillägga att gäddan definitivt är en av våra värdefullaste tillgångar som delikatessfisk, förvisso kräver den en del av kocken, men få fiskar kan fås att smaka lika bra.
                I Lyon anses Le Brochet (gäddan) vara en mycket lokal fisk, inte särskilt vanlig, men oerhört värdefull för den lokala restaurang näringen.

                Lite off topic, men för de som vill hänge sig åt gäddan som matfisk kan jag rekommendera att tillföra mycket fett i form av smör eller olja (fettet är smakbärare), vin (även alkohol är smakbärare och skapar fantastisk balans) samt salt, vitpeppar och chilipeppar. Vitlök, lök, tomater och citron tillhör även verktygslådan.
                Stekning i ugn i folie med inkromet fullt av allt ovan är en given vinnare.
                Din baconspäckade variant är ju redan en klassiker! =)
                Team Gorilla.

                "No Monkey Business"

                --Mer fiske, mindre fruntimmer--

                Kommentera


                • #18
                  helt rätt olof. håller med dig.


                  jag är som de flesta här på forumet för C&R, men absolut ingen hitler på det när det gäller andra. Själv så tar jag mycket sällan upp fisken, det händer, men oftast inte. Däremot kan jag tycka att det är otroligt töntigt att lägga upp en bild som den som kom häromdagen på en massa dödade gäddor.. och endast för att jävlas med folk... det är lågstadienivå på sånt och väldigt synd att det förekommer.

                  Men visst är det lite roligt att en del C&R folk bara tillämpar det på vissa arter.
                  i slutändan är det ditt eget förnuft och ansvar som sportfiskare att besluta huruvida fisken skall tillbaka eller inte.

                  Kommentera


                  • #19
                    Ursprungligen postat av Trubadur
                    Aj då...E de va du lärt dej.Å vill föra budskapet vidare ska nog dom flesta sluta med c&r...Sanningen ser inte så ut..En gädda klarar som sagt mer än man tror.
                    Varför chansa på att den gör det ?

                    Ola den där listan skulle man kunna göra väldigt lång och bygga under med massor med kommentarer m.m Kul läsning som sagt
                    sigpic

                    Kommentera


                    • #20
                      Ja vad ska man säga. Helt enkelt klockrent...

                      Kommentera

                      Foton

                      Collapse

                      Relaterat

                      Collapse

                      Ämnen Statistik Senaste inlägg
                      Startad av Gäddhängke, 2006-11-14, 19:27
                      64 svar
                      15 121 visningar
                      1 gilla
                      Senaste inlägg .art
                      av .art
                       
                      Startad av A.Ringh, 2009-07-19, 12:16
                      22 svar
                      3 254 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg Nextline  
                      Startad av geson, 2010-08-05, 15:29
                      9 svar
                      994 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg anteman
                      av anteman
                       
                      Startad av Maldini, 2010-08-30, 09:41
                      7 svar
                      1 270 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg Sir Fish-a-lot  
                      Startad av Blekingefiskaren, 2013-06-01, 21:35
                      12 svar
                      2 716 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg Sir Fish-a-lot  
                      Arbetar...
                      X