Gravad Öring, tips? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Gravad Öring, tips?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Gravad Öring, tips?

    Snart är de ju premiär för havsöringen på västkusten o tänkte då försöka fånga och grava en öring, men har bara gjort det en gång tidigare med en insjööring i kiruna, (som inte var jätte lyckad heller).

    Har ni några tips utöver de självklara googlesvaren "salt, socker, och dill i en plastpåse med öringen i två dagar"

    borde ju finnas många olika varianter och sätt att göra det på tänker jag :P

    Tacksam för alla svar.

  • #2
    Salt, socker, dill och 5-peppar, möms!

    Kommentera


    • #3
      Salt, socker, dill, vitpeppar och en skvätt gin.
      Låt fisken ligga i frysen några dygn innan du gravar den. Då dör eventuella parasiter.
      Gravad lax är även gott att grilla.

      Kommentera


      • #4
        Lite citronzest friskar upp

        Kommentera


        • #5
          Ursprungligen postat av Team Isotopes Visa inlägg
          Salt, socker, dill, vitpeppar och en skvätt gin.
          Låt fisken ligga i frysen några dygn innan du gravar den. Då dör eventuella parasiter.
          Gravad lax är även gott att grilla.
          Det är även gott att steka den gravade fisken, oavsett om det är öring eller lax, kallrökt gravad fisk, så kallad najad är brutalt gott!

          Kommentera


          • #6
            men behöver den verkligen frysas om man gravar den? är de inte så att saltet prossesserar köttet så pass mycket att parasiter med största sannolikhet dör :P

            Har bara för mig det men kan vara helt fel.

            Kommentera


            • #7
              Ursprungligen postat av Team Isotopes Visa inlägg
              Salt, socker, dill, vitpeppar och en skvätt gin.
              Låt fisken ligga i frysen några dygn innan du gravar den. Då dör eventuella parasiter.
              Gravad lax är även gott att grilla.

              ÄR det gott med gin på? vad blir skillnader?

              Kommentera


              • #8
                Jag gravar gärna med salt, socker och dill + fyra sorters peppar; grönpeppar, rosepeppar, svartpeppar och vitpeppar.
                Jag kör 50/50 av salt och socker.

                Kommentera


                • #9
                  Ibland när jag gravar fisk så använder jag krondill eller dillfrön. Blir en lite annorlunda smak som jag gillar. Var lite försiktig med dillkronorna bara, det kan bli beskt om man har för mycket.
                  C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

                  Bli medlem i Sportfiskarna Här!
                  Svar på vanliga frågor hittar ni Här
                  Fiskesnacks regler hittar ni Här
                  Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

                  Kommentera


                  • #10
                    Ursprungligen postat av senil Visa inlägg
                    men behöver den verkligen frysas om man gravar den? är de inte så att saltet prossesserar köttet så pass mycket att parasiter med största sannolikhet dör :P

                    Har bara för mig det men kan vara helt fel.
                    Viltfångad lax bör frysas. Odlad behöver inte frysas.
                    http://www.dn.se/nyheter/sverige/nu-...ysa-odlad-lax/

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av axeleriksson, 2006-02-20, 13:05
                    10 svar
                    6 234 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Cobrak
                    av Cobrak
                     
                    Arbetar...