Ranglers: 10 kg – årets första gädda - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Ranglers: 10 kg – årets första gädda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Ranglers: 10 kg – årets första gädda

    Har varit rätt lugnt här på bloggen sista tiden, det har helt enkelt inte blivit något fiske. Andra grejer har fått gå före. Inte heller riktigt haft något sug för att sätta mig på isen i kylan. Men så ringde Larsson i veckan och frågan om vi inte skulle dra i helgen, och klart när han ville komma ”hem” från studierna och fiska lite så kunde man ju inte säga nej. Med oss fick vi även Tobbe, vilket var riktigt kul eftersom han inte har varit med och fiskat på väldigt länge.
    Fisket började riktigt bra, framförallt för Tobbe som hade hugg, på hugg, påhugg. Bra placering på ismetena, men tyvärr klev många av gäddorna av och de som kom upp var inte av någon storlek. För mig och Larsson dröjde det längre innan vid fick hugg på våra spön. Men jag får på en riktigt fin gädda som fått betesfisken på tvären i munnen och därför lyckas slita sig när jag skulle få upp den genom hålet.
    Någon timma senare kliver dagens höjdpunkt på. Vi hör bara hur det plötsligt tas lina från ett av mina spön, och det tas mycket väldigt lina snabbt. Gäddan hade inga som helst planer på att stanna, så det var bara ett snabbt mothugg som gällde och som tur var blev fisken fast. Riktigt tungt i andra sidan av linan och jag hinner tänka att den gått fast i något, men så känner man riktigt tunga stötar genom spöt och fighten är igång.
    Om vartannat tar jag några meter och sen tar gäddan tillbaka allt igen, när man väl fått in några meter så märker man att gäddan parkerar, sekunden senare kommer en rusning, om och om igen. Får hålla på en bra stund innan hon äntligen kommer fram till hållet så att vi får se på henne, men väl där vänder hon tvärs om igen. Tillslut lyckas vi få upp henne på avkrokningsmattan och väga in henne till prick 10 kg. Första gäddan för året!
    Återigen lönar det sig att flytta spöna aktivt istället för att ligga och nötta på samma ställe. Vi får en toppen dag på isen, med endast någon enstaka minusgrad och nästan ingen vind var det riktigt skönt ute och perfekt för första fisketuren för året.

    Jag och Jim hade börjat titta på alternativ till vipporna man köper och jag testade under dagen två prototyper, dock behövs lite ändringar innan vi är helt nöjda. Återkommer mer om detta senare.
    Nu är man sugen på mer fiske…


    Läs mer...

    (Detta inlägg har postats automatiskt)

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av MastaPike, 2017-03-16, 19:10
12 svar
3 738 visningar
3 gillar
Senaste inlägg Henke E
av Henke E
 
Startad av Xerup, 2022-07-06, 19:49
90 svar
6 209 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Xerup
av Xerup
 
Startad av MrTotte, 2023-07-23, 16:36
15 svar
1 443 visningar
1 gilla
Senaste inlägg Kolnej
av Kolnej
 
Startad av Team Colibri, 2023-12-02, 08:16
25 svar
1 089 visningar
3 gillar
Senaste inlägg Team Colibri  
Startad av Team Colibri, 2024-07-17, 11:17
0 svar
85 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Team Colibri  
Arbetar...
X