Nån som testat det här uråldriga receptet?
"Degen tillredes på följande sätt: Tag katt eller kanin kött och sönderhacka det ordentligt. Blanda köttet mmed bönmjöl eller i brist därpå med någon annan slags mjöl. Tillsätt socker eller honung. Stöt sedan alltsammans i en mortel eller knåda det med händerna. Bearbeta degen med morteln tills den blir tillräckligt seg för att inte sköljas bort från kroken. Degen får inte heller bli för hård. Beteskulan hålls lättare kvar på kroken om ni blandar in en liten smula vit eller gulaktig ull i degen.
Degen kan bevaras hela året och användas för andra fiskar om man blandar in något jungfruvax och klar honung. Det knådas sedan med händerna framför elden och formas sedan till kulor, vilka står sig året runt."
"Degen tillredes på följande sätt: Tag katt eller kanin kött och sönderhacka det ordentligt. Blanda köttet mmed bönmjöl eller i brist därpå med någon annan slags mjöl. Tillsätt socker eller honung. Stöt sedan alltsammans i en mortel eller knåda det med händerna. Bearbeta degen med morteln tills den blir tillräckligt seg för att inte sköljas bort från kroken. Degen får inte heller bli för hård. Beteskulan hålls lättare kvar på kroken om ni blandar in en liten smula vit eller gulaktig ull i degen.
Degen kan bevaras hela året och användas för andra fiskar om man blandar in något jungfruvax och klar honung. Det knådas sedan med händerna framför elden och formas sedan till kulor, vilka står sig året runt."
Kommentera