Tillagning av Näbbgädda? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Tillagning av Näbbgädda?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Tillagning av Näbbgädda?

    Var ute idag på hisingen och testade fisket efter "näbbisar", Det blev bara en landad och ett par hugg men det blir nog bättre om någon vecka. Nyfiken på hur man kan tillaga dessa fiskar. Någon som har något gott recept att dela med sig av så jag kan laga til något gott efter nästa tur som förhoppningsvis ska ge fler fiskar.
    Vill bara fiska hela tiden......

  • #2
    Ursprungligen postat av mikee
    Var ute idag på hisingen och testade fisket efter "näbbisar", Det blev bara en landad och ett par hugg men det blir nog bättre om någon vecka. Nyfiken på hur man kan tillaga dessa fiskar. Någon som har något gott recept att dela med sig av så jag kan laga til något gott efter nästa tur som förhoppningsvis ska ge fler fiskar.
    Röka
    Steka, fjälla av, rensa, dela i bitar, torka av, mjöla, stek
    Koka, har inget recept på kokt horngädda.

    Kommentera


    • #3
      Tack! Mera???
      Vill bara fiska hela tiden......

      Kommentera


      • #4
        se bara till att få bort "kostymen"!! kan smaka blä annars!
        men i övrigt... koka den o servera med eggsås o nykokta pärer o en dillkvist! då är man i hamn!
        [FONT=Arial]Sol, fintväder och en öl.... ja då kan man ligga naken i båten i flera timmar utan hugg![/FONT]

        http://frank3n5731n.dracula.nu

        Kommentera


        • #5
          Lånat från ett annat forum...

          Horngädda á la Oscar

          4 port.

          ca: 600 g filé av horngädda
          1 tsk salt
          1/2 msk ättiksprit
          2 msk smör eller margarin
          1 gul lök
          2 msk vetemjöl
          ca 3 dl vatten
          5 kryddpepparkorn
          1 lagerblad

          Gnid fiskfiléerna med en blandning av salt och ättiksprit. Skär dem i bitar. Smält matfett och lägg i fiskbitarna. Bryn dem väl. Skala löken och skär den i skivor och bryn dem tillsammans med fisken. Strö över vetemjöl och späd med vatten. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Låt fisken sakta sjuda ca 10 minuter. Servera med kokt potatis och grönsaker.

          Kommentera


          • #6
            Jag tackar för uppmärksamheten! Nu ska jag bara fånga några fiskar också...
            Vill bara fiska hela tiden......

            Kommentera


            • #7
              Ursprungligen postat av fogelberg
              Lånat från ett annat forum...

              Horngädda á la Oscar

              4 port.

              ca: 600 g filé av horngädda
              1 tsk salt
              1/2 msk ättiksprit
              2 msk smör eller margarin
              1 gul lök
              2 msk vetemjöl
              ca 3 dl vatten
              5 kryddpepparkorn
              1 lagerblad

              Gnid fiskfiléerna med en blandning av salt och ättiksprit. Skär dem i bitar. Smält matfett och lägg i fiskbitarna. Bryn dem väl. Skala löken och skär den i skivor och bryn dem tillsammans med fisken. Strö över vetemjöl och späd med vatten. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Låt fisken sakta sjuda ca 10 minuter. Servera med kokt potatis och grönsaker.

              Låter ju gott, men rätt jobbigt att karva ut 600 g näbbgädde-filé, borde bli ett par stycken.

              testade att grilla en förra helgen. det var helt ok, men jag tycker att de smakar lite för mycket "fisk". Bästa är nog att röka dem.

              Kommentera


              • #8
                Har aldrig prövat att röka hornisar men har hört att dom ska vara goda. Nån som vet hur man gör. Är det likadant som ål att man saltar vatten och låter dom ligga över natten i det???

                Kommentera


                • #9
                  Ursprungligen postat av comer
                  Har aldrig prövat att röka hornisar men har hört att dom ska vara goda. Nån som vet hur man gör. Är det likadant som ål att man saltar vatten och låter dom ligga över natten i det???
                  räcker med 1 timme.

                  Schade rökte ett par härförleden och det blev kanon tyckte jag att han sa.

                  Kommentera


                  • #10
                    Ursprungligen postat av fogelberg
                    räcker med 1 timme.

                    Schade rökte ett par härförleden och det blev kanon tyckte jag att han sa.
                    Tackar för det ska spara några nästa gång jag fiskar efter hö för då får man dom garanterat.

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av Gäddhängke, 2006-11-14, 19:27
                    64 svar
                    15 131 visningar
                    1 gilla
                    Senaste inlägg .art
                    av .art
                     
                    Startad av A.Ringh, 2009-07-19, 12:16
                    22 svar
                    3 255 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Nextline  
                    Startad av geson, 2010-08-05, 15:29
                    9 svar
                    994 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg anteman
                    av anteman
                     
                    Startad av Maldini, 2010-08-30, 09:41
                    7 svar
                    1 303 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Sir Fish-a-lot  
                    Startad av Blekingefiskaren, 2013-06-01, 21:35
                    12 svar
                    2 719 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Sir Fish-a-lot  
                    Arbetar...
                    X