I helgen skulle jag göra Lax-pudding..... Men ingen bra Lax i butiken... Ehh....... ??
Fick tänka om.. !
Detta blev resultatet... Otroligt gott, Förutsättning att man gillar stekt salt sill.
ca: 5-6 pers
13-15 potatisar
3 lökar
1-1,5 sill fileer i saltlag obs: spara lagen !!
dill
peppar Vit & svart
grädde
Smörj en stor ugnsform.
Skala o skiva potatisarna (tunna skivor)
stek 2-3 gullökar (hackade)
Skär sillen i småbitar ca 1 cm
lägg ett bra lager potatis i botten, peppra med vitpeppar,
OBS: inget salt. lägg sedan ett tunt lager av den stekta löken ovanpå, skär sill filèerna i små bitar och lägg i ett lager (tunt)
strö på massor av hackad dill, varva sedan med ett lager till av
potatis, lök, dill o sill, avsluta med ett lager potatis.
Häll sedan över saltlagen som sillen låg i ca 1,5 dl.
Slå till sist på 0,5 l vispgrädde eller matlagnings grädde.
In i ugnen på 200* i ca 45 min, känn med sticka när potatisen är mjuk.
Saker som passar bra till: Knäckemacka å Öl ... :-)
Vi har en ute (sommar) variant på denna rätt, kommer sedan !!
Hej å hå... Smaklig måltid
Fick tänka om.. !
Detta blev resultatet... Otroligt gott, Förutsättning att man gillar stekt salt sill.
ca: 5-6 pers
13-15 potatisar
3 lökar
1-1,5 sill fileer i saltlag obs: spara lagen !!
dill
peppar Vit & svart
grädde
Smörj en stor ugnsform.
Skala o skiva potatisarna (tunna skivor)
stek 2-3 gullökar (hackade)
Skär sillen i småbitar ca 1 cm
lägg ett bra lager potatis i botten, peppra med vitpeppar,
OBS: inget salt. lägg sedan ett tunt lager av den stekta löken ovanpå, skär sill filèerna i små bitar och lägg i ett lager (tunt)
strö på massor av hackad dill, varva sedan med ett lager till av
potatis, lök, dill o sill, avsluta med ett lager potatis.
Häll sedan över saltlagen som sillen låg i ca 1,5 dl.
Slå till sist på 0,5 l vispgrädde eller matlagnings grädde.
In i ugnen på 200* i ca 45 min, känn med sticka när potatisen är mjuk.
Saker som passar bra till: Knäckemacka å Öl ... :-)
Vi har en ute (sommar) variant på denna rätt, kommer sedan !!
Hej å hå... Smaklig måltid
Kommentera