Vi var nere i Öresund en sväng igår och tog hem några plattisar som skall rökas.
Är det någon av er som har tips på vilken saltningsmetod som är bäst lämpad när det gäller varmrökning av sandskädda och skrubbskädda (flundra)?
Jag har varmrökt plattisar förut men inte riktigt fått till dem optimalt. Ofta har de blivit väldigt lösa i köttet vilket förmodligen kan påverkas av själva saltningsmetoden. Självklart påverkar också fiskens kvalité och själva rökningen men det är just saltningen jag undrar över.
Är det någon av er som har tips på vilken saltningsmetod som är bäst lämpad när det gäller varmrökning av sandskädda och skrubbskädda (flundra)?
Jag har varmrökt plattisar förut men inte riktigt fått till dem optimalt. Ofta har de blivit väldigt lösa i köttet vilket förmodligen kan påverkas av själva saltningsmetoden. Självklart påverkar också fiskens kvalité och själva rökningen men det är just saltningen jag undrar över.
Kommentera