Nu är det spännande....
Har en arbetskamrat som har höns och jag ha sagt att vid eventuell slakt så är jag intresserad av skinnet.
Tydligen har de haft en tupp som har varit ordentligt elak som de har avlivat i helgen, stoppat i frysen och tagit med till mig. Så nu ligger den i frysen och väntar.
Men kruxet är HUR GÖR JAG???
Jag gissar att jag först måste tina upp fågeln för att överhuvudtaget kunna flå den. Sen har jag hittat denna sida om hur man flår, så det är väl funka om jag följer dessa anvisningar http://honsitrunsby.webs.com/slakt.htm om jag
Sen har jag förstått att jag bara behöver spänna upp skinnet på en planka och låta det torka, sen ev frysa ned det för att få bort alla ev baciller.
Men hur är det med köttet? kan jag använda det? Eller är det bara segt när fågeln inte fick hänga någonting?
Vore ju synd att bara slänga det. Borde ju kunna ta till vara på det på nåt sätt tycker jag, men om jag tinar upp fågeln så kan jag ju inte frysa ned den igen, eller hur?
Har en arbetskamrat som har höns och jag ha sagt att vid eventuell slakt så är jag intresserad av skinnet.
Tydligen har de haft en tupp som har varit ordentligt elak som de har avlivat i helgen, stoppat i frysen och tagit med till mig. Så nu ligger den i frysen och väntar.
Men kruxet är HUR GÖR JAG???
Jag gissar att jag först måste tina upp fågeln för att överhuvudtaget kunna flå den. Sen har jag hittat denna sida om hur man flår, så det är väl funka om jag följer dessa anvisningar http://honsitrunsby.webs.com/slakt.htm om jag
Sen har jag förstått att jag bara behöver spänna upp skinnet på en planka och låta det torka, sen ev frysa ned det för att få bort alla ev baciller.
Men hur är det med köttet? kan jag använda det? Eller är det bara segt när fågeln inte fick hänga någonting?
Vore ju synd att bara slänga det. Borde ju kunna ta till vara på det på nåt sätt tycker jag, men om jag tinar upp fågeln så kan jag ju inte frysa ned den igen, eller hur?
Kommentera