Nu är det snart sommar och då är det ju inte helt fel med lite räkfrossa.
Har sommarställe på ö i Bohuslän och har alltid haft tillgång till färska nordhavsräkor, nu har sista lokala fiskebåten dock gått i graven så jag måste ta saken i egna händer.
Har tidigare med viss lycka fiskat tångräkor, dessa smakar ju nästan bättra än nordhavsräkan men med håv är det svårt att få tag på de största (som också går lite djupare vad jag vet).
Har läst runt en del på nätet och sätt att de traditionella fiskemetoderna är håv och ryssja. Det står ingenting om någon form av tinor dock. Har inte hittat några köpbara ryssjor eller tinor som passar vår storlek på räka.
Amerikanarna har såklart en massa tinor att tillgå, men svårt att hitta några i bra storlek.
Är det någon som har några erfarenheter? Vore klockrent att utbyta lite visdomar och idéer!
Har sommarställe på ö i Bohuslän och har alltid haft tillgång till färska nordhavsräkor, nu har sista lokala fiskebåten dock gått i graven så jag måste ta saken i egna händer.
Har tidigare med viss lycka fiskat tångräkor, dessa smakar ju nästan bättra än nordhavsräkan men med håv är det svårt att få tag på de största (som också går lite djupare vad jag vet).
Har läst runt en del på nätet och sätt att de traditionella fiskemetoderna är håv och ryssja. Det står ingenting om någon form av tinor dock. Har inte hittat några köpbara ryssjor eller tinor som passar vår storlek på räka.
Amerikanarna har såklart en massa tinor att tillgå, men svårt att hitta några i bra storlek.
Är det någon som har några erfarenheter? Vore klockrent att utbyta lite visdomar och idéer!