Hej!
I lördags fiskade jag utanfö Brommö och hade ett bra fiske, elva laxar och öringar varav fem var över mått, med en öring på dryga nio kg i topp. Dock, när storöringen håvades såg vi att fettfenan var delvis borta. Under den korta tid som fisken var i båten bedömde vi att fisken var odlad men slarvigt fenklippt. Vi valde att snabbt återutsätta fisken eftersom fettfenan inte var helt borta. När jag visar bilden på "fettfenan" (bifogas) för andra mer eller mindra erfarna trollare så har hittills alla hållt med mig om att fisken antagligen var klippt och flertalet säger att de hade valt att behålla fisken. Jag hittar dock ingen information på nätet om vad som gäller för fiskar med denna typ av utseende på fettfenan. Hur skulle du ha gjort i en liknande situation? Dvs, kort om tid, personbästa på öring, blank och fin fisk men med tveksam fettfenklippning.
Alltså: Var fisken vild eller odlad?
I lördags fiskade jag utanfö Brommö och hade ett bra fiske, elva laxar och öringar varav fem var över mått, med en öring på dryga nio kg i topp. Dock, när storöringen håvades såg vi att fettfenan var delvis borta. Under den korta tid som fisken var i båten bedömde vi att fisken var odlad men slarvigt fenklippt. Vi valde att snabbt återutsätta fisken eftersom fettfenan inte var helt borta. När jag visar bilden på "fettfenan" (bifogas) för andra mer eller mindra erfarna trollare så har hittills alla hållt med mig om att fisken antagligen var klippt och flertalet säger att de hade valt att behålla fisken. Jag hittar dock ingen information på nätet om vad som gäller för fiskar med denna typ av utseende på fettfenan. Hur skulle du ha gjort i en liknande situation? Dvs, kort om tid, personbästa på öring, blank och fin fisk men med tveksam fettfenklippning.
Alltså: Var fisken vild eller odlad?
Kommentera