julbak??? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

julbak???

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • julbak???

    hej

    nu när det är vinter har man lite halv tråkigt och nästan bara går och väntar försöker väll göra det bästa av isen och is meta lite... men hur som hälst tänkte jag göra lite boilies men får dom inte att flyta. hur ska jag göra???

  • #2
    Hur menar du? Vill du göra popups? Eller får du dom inte att flyta upp i kastrullen när du kokar dom?

    Om du vill göra popups finns det flera sätt.

    1. Köp små korkbollar (alt tälj ner en vin kork) och smeta in den med din boiliemix och koka som vanligt. Jag tror att om du vill ha tex en 16mm popup ska du använda en 12mm kork kula (inte säker dock).

    2. Köp korkspån (alt riv ner några vinkorkar ect) och bland i mixen och koka som vanligt.

    3. Köp popupmix och blanda enligt instruktionen på burken till popup mixen.

    4. Micra istället för att koka boilien. Se nedan hur.
    "The base mix is prepared in the normal way and rolled into balls as normal, however instead of boiling the baits they are microwaved instead. I normally microwave 30 14mm boilies at the time. They are placed on a microwave type dish or plate and microwaved on full power for 2 minutes. At the end of the 2 minutes examine the baits for any sign of burning, if there is none continue to microwave the baits on full power for a further 15 seconds. Again examine the baits for any signs of burning, continue to microwave the baits in 15 second bursts examining the baits each time for any slight burn marks. As soon as you detect any signs of burning, stop the process and you know have your pop-ups.
    The trick is to microwave exactly the same number and size of boilies each time and make a careful note of the time you spent microwaving the baits. For example lets say that you microwaved 30 14mm diameter baits for the initial 2 minutes (that is 120 seconds) and then you needed 3 further 15 second spells in the microwave before you noticed any burning (that is an additional 45 seconds in total), so altogether the baits spent 165 seconds (120 + 45) in the microwave. As we don't want burnt baits we must subtract the last 15 seconds from the total microwaving time, 165 - 15 = 150 seconds. So we know know that we can make perfect pop-ups by microwaving 30, 14mm boilies for 150 seconds on full power. For this to work you must use the same base mix and boilie size each time. If you want to alter the diameter or recipe you will have to start at the beginning and work out a new time for each size and/or recipe change.
    I'm not an expert cook, but during the microwaving cooking process, the longer you can microwave the more buoyant the baits become. Hence it is very important to microwave your'e baits for as long as possible without burning. "


    Sen finns det några andra sätt men jag är lite osäker på hur dessa funkar. tex att vispa äggen så att de blir väldigt fluffiga och vissa boilie mix ingredienser (tex milk protein Casein) gör också så att boilies är mer benägna att flyta.

    Hoppas du fått svar på din fråga.

    Kommentera


    • #3
      Måste ju testa med pepparkaka.
      Men kanske måste vara skånepepparkakor då, dom är ju lite fluffigare..

      Fiskarna måste ju få lite Julstämning dom med.
      När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd..

      Kommentera


      • #4
        Ursprungligen postat av Samael Visa inlägg
        Hur menar du? Vill du göra popups? Eller får du dom inte att flyta upp i kastrullen när du kokar dom?

        Om du vill göra popups finns det flera sätt.

        1. Köp små korkbollar (alt tälj ner en vin kork) och smeta in den med din boiliemix och koka som vanligt. Jag tror att om du vill ha tex en 16mm popup ska du använda en 12mm kork kula (inte säker dock).

        2. Köp korkspån (alt riv ner några vinkorkar ect) och bland i mixen och koka som vanligt.

        3. Köp popupmix och blanda enligt instruktionen på burken till popup mixen.

        4. Micra istället för att koka boilien. Se nedan hur.
        "The base mix is prepared in the normal way and rolled into balls as normal, however instead of boiling the baits they are microwaved instead. I normally microwave 30 14mm boilies at the time. They are placed on a microwave type dish or plate and microwaved on full power for 2 minutes. At the end of the 2 minutes examine the baits for any sign of burning, if there is none continue to microwave the baits on full power for a further 15 seconds. Again examine the baits for any signs of burning, continue to microwave the baits in 15 second bursts examining the baits each time for any slight burn marks. As soon as you detect any signs of burning, stop the process and you know have your pop-ups.
        The trick is to microwave exactly the same number and size of boilies each time and make a careful note of the time you spent microwaving the baits. For example lets say that you microwaved 30 14mm diameter baits for the initial 2 minutes (that is 120 seconds) and then you needed 3 further 15 second spells in the microwave before you noticed any burning (that is an additional 45 seconds in total), so altogether the baits spent 165 seconds (120 + 45) in the microwave. As we don't want burnt baits we must subtract the last 15 seconds from the total microwaving time, 165 - 15 = 150 seconds. So we know know that we can make perfect pop-ups by microwaving 30, 14mm boilies for 150 seconds on full power. For this to work you must use the same base mix and boilie size each time. If you want to alter the diameter or recipe you will have to start at the beginning and work out a new time for each size and/or recipe change.
        I'm not an expert cook, but during the microwaving cooking process, the longer you can microwave the more buoyant the baits become. Hence it is very important to microwave your'e baits for as long as possible without burning. "


        Sen finns det några andra sätt men jag är lite osäker på hur dessa funkar. tex att vispa äggen så att de blir väldigt fluffiga och vissa boilie mix ingredienser (tex milk protein Casein) gör också så att boilies är mer benägna att flyta.

        Hoppas du fått svar på din fråga.
        har värkligen fått det svar jag sökte... tack så mkt!!!

        Kommentera

        Foton

        Collapse

        Relaterat

        Collapse

        Ämnen Statistik Senaste inlägg
        Startad av boogieman77, 2003-10-09, 07:52
        29 svar
        4 883 visningar
        0 gillar
        Senaste inlägg Sundström76  
        Startad av oskars, 2014-09-22, 07:37
        5 svar
        1 892 visningar
        0 gillar
        Senaste inlägg mcb
        av mcb
         
        Startad av Sir Fish-a-lot, 2015-06-24, 10:36
        601 svar
        46 086 visningar
        1 gilla
        Senaste inlägg Sundström76  
        Startad av volvo51, 2021-10-19, 15:03
        14 svar
        1 363 visningar
        0 gillar
        Senaste inlägg .art
        av .art
         
        Startad av Serben_, 2024-03-08, 17:04
        1 svar
        103 visningar
        0 gillar
        Senaste inlägg Serben_
        av Serben_
         
        Arbetar...
        X