Här kommer två recept på boilies som inte är alls svåra att göra..
3dl Torrmjölk
4dl Sojamjöl
2dl Mannagryn
1dl Vetemjöl
0.5dl Potatismjöl
0.5dl Socker
6 Ägg
Valfria färg/doftmedel
Blanda alla ingredienser utom äggen och eventuella färg och doftmedel. Häll i cirka 8dl av mixen och tillsätt de 6 äggen, arbeta in äggen.
Det är nu man kan blanda i färg och doftämnen som man själv tycker kan vara bra.
Rulla boilierna till lämplig storlek och koka i en stor gryta i cirka 1-3 minuter, låt dom ligga och torka på en handduk i cirka 10 timmar.
2dl vete/rågsikt
2dl sojamjöl/majsmjöl
1,5dl skorpmjöl/ströbröd
150g krossat/malet hundfoder
150 g kesella/kvarg
30g socker
1 paket natriumbensoat (bikarbonat)
5ägg
grön&röd karamell färg
1dl hel hampa som krossas
1 hel vitlök (inte klyftor nu) hackas ner i småbitar
Släng ihop alla ägg/kesella/socker/lite karamell färg & vitlök i en skål och rör om dem så de blandas fint, välj sedan vilken färg du vill ha & tillsätt lagom mängd (kom ihåg: det är högkoncentrerat)
Ta sedan en annan skål & blanda alla mjölerna, hampan & hundfodret o rör om det noga så det inte kommer partier bara med hundfoder etc.
Häll sedan på det blöta du har i den ena skålen lite åt gången o knåda på en gång ta inte en visp eller liknande för de bara jävlas! Lite åt gången gör susen. När du tycker att du har en deg du kan börja rulla bullar av och tycker det ser bra ut och luktar mums så börjar du rulla de jäklarna. Koka sedan dem i 1-3 min. När du kokar dem kommer även hampan fram i doften och det blir mumma detta. Låt dem sedan ligga och torka på en handduk i cirka 10 timmar.
Om du ska koka boilies till sutare så ska dom vara så mjuka som möjligt, så koka dom då ungefär 1 min. Till karp är det vanligt med lite hårdare beten koka dom då i ca 2-3 min.
Tips för popups... Antingen bakar du in en liten bit kork i boilien eller så lägger du dom i ugnen i 100*c i någon timma så att dom torkar ut helt. Lägg dom inte tätt utan ca 3cm ifrån varandra på ett bakplåtspapper (om dom ligger för tätt så bränns dom)
Enkelt och billigt sätt.
Byt ut lite olika ingredienser och gör egna skapelser.
Experimentera och ha kul. Tillsätt aldrig något som kan vara skadligt för karparna.
Komponerar du ett eget recept med dofter, sötningsmedel och så vidare så skriv upp vad du hade i och hur mycket. Man vill ju kunna återskapa dröm betet.
3dl Torrmjölk
4dl Sojamjöl
2dl Mannagryn
1dl Vetemjöl
0.5dl Potatismjöl
0.5dl Socker
6 Ägg
Valfria färg/doftmedel
Blanda alla ingredienser utom äggen och eventuella färg och doftmedel. Häll i cirka 8dl av mixen och tillsätt de 6 äggen, arbeta in äggen.
Det är nu man kan blanda i färg och doftämnen som man själv tycker kan vara bra.
Rulla boilierna till lämplig storlek och koka i en stor gryta i cirka 1-3 minuter, låt dom ligga och torka på en handduk i cirka 10 timmar.
2dl vete/rågsikt
2dl sojamjöl/majsmjöl
1,5dl skorpmjöl/ströbröd
150g krossat/malet hundfoder
150 g kesella/kvarg
30g socker
1 paket natriumbensoat (bikarbonat)
5ägg
grön&röd karamell färg
1dl hel hampa som krossas
1 hel vitlök (inte klyftor nu) hackas ner i småbitar
Släng ihop alla ägg/kesella/socker/lite karamell färg & vitlök i en skål och rör om dem så de blandas fint, välj sedan vilken färg du vill ha & tillsätt lagom mängd (kom ihåg: det är högkoncentrerat)
Ta sedan en annan skål & blanda alla mjölerna, hampan & hundfodret o rör om det noga så det inte kommer partier bara med hundfoder etc.
Häll sedan på det blöta du har i den ena skålen lite åt gången o knåda på en gång ta inte en visp eller liknande för de bara jävlas! Lite åt gången gör susen. När du tycker att du har en deg du kan börja rulla bullar av och tycker det ser bra ut och luktar mums så börjar du rulla de jäklarna. Koka sedan dem i 1-3 min. När du kokar dem kommer även hampan fram i doften och det blir mumma detta. Låt dem sedan ligga och torka på en handduk i cirka 10 timmar.
Om du ska koka boilies till sutare så ska dom vara så mjuka som möjligt, så koka dom då ungefär 1 min. Till karp är det vanligt med lite hårdare beten koka dom då i ca 2-3 min.
Tips för popups... Antingen bakar du in en liten bit kork i boilien eller så lägger du dom i ugnen i 100*c i någon timma så att dom torkar ut helt. Lägg dom inte tätt utan ca 3cm ifrån varandra på ett bakplåtspapper (om dom ligger för tätt så bränns dom)
Enkelt och billigt sätt.
Byt ut lite olika ingredienser och gör egna skapelser.
Experimentera och ha kul. Tillsätt aldrig något som kan vara skadligt för karparna.
Komponerar du ett eget recept med dofter, sötningsmedel och så vidare så skriv upp vad du hade i och hur mycket. Man vill ju kunna återskapa dröm betet.