Koka hampa - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Koka hampa

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Koka hampa

    Är ganska ny på det här med mete. Undrar om man måste blötlägga och koka hampa varje gång man ska blanda mäsk eller om man kan spara färdigbehandlad hampa på nåt fiffigt sätt.
    Skriv gärna hur ni brukar göra när ni gör i ordning hampa och mäsk.
    Brukar själv använda hönsfoder, hampa, majs och sen tillsätter jag lite färdig mäskblandning från swedbaits som heter heavy Bream.
    Fiskar Id och Brax, några råd?
    swedbaitsmixen har jag använt direkt ur påsen med tillägg av majs, men har insett att det blir mer ekonomiskt att dryga ut lite.
    Tar gärna emot råd.
    Tack på förhand

  • #2
    Frys ner det i det egna spadet. Oljigt och fint. Håller väldigt länge.
    www.brofiske.net

    Kommentera


    • #3
      De är väll bara blötlägga 24h och koka tills dom spricker,som du nog redan vet om....
      Sen tror jag man kan förvara dom i frysen när de inte ska andvändas ?
      Kanske ute och cyklar...
      Keep talking about me, You are just making me famous..
      MainlineTeamSweden http://www.sportfiskecenter.nu/sida....d=67&urubID=29
      www.Sk-fiskpinnen.com

      Kommentera


      • #4
        verkar ju kanon å frysa!
        några andra ideer om mäsk för id å brax?
        Swedbaitblandningen börjar ta slut så jag tänkte shoppa nåt nytt.

        Kommentera


        • #5
          Man kan blötlätta och koka eller så kokar man upp vatten , häller det på hampan (i en burk eller tjock påse) och stoppar man det i en liten cool bag. Nästa dag är de fit for fight.

          Hampa luktar ju härligt men det luktar av någon anledning inte lika gott när det kokar. En annan sak man kan göra är att mala rå hampa och blanda ner i mäsket. Det blir en fantastisk doft. Bra för de flesta vitfiskarna.

          Ps! Man kan blanda i en hel del matjord eller sand om man vill dryga ut mäsket. Alternativt ser man till att köpa mäsket från någon som är billigare än Swedbait.
          Mete framför allt!
          www.Metetorget.com

          Kommentera


          • #6
            Hampa

            Ett tips är att koka hampan tills vita "bitar" kommer fram, Ta bort hampan från vattnet och låt hampaavkoket reducera ner till någon deciliter, perfekt att använda den oljiga geggan i tex mäsk.

            Vissa föredrar att frysa in hampan, själv tycker jag den blir urlakad då, förvara hampan i hink, enligt min mening fiskar hampan som bäst när det luktar APA.

            Kommentera


            • #7
              Jupp är bara att blötlägga dem 24 timmar och sen koka dem tills det "vita" kommer fram......

              Men jag håller inte md "Askungen" om att dom blir bättre av att ligga och jäsa, utan jag vill att den skall vara färsk precis som dom flesta andra som använder det....

              Smidigaste sättet är att frysa in dom i lagom stora burkar, då håller dom sig och smidiga att ta fram när man behöver dem.

              Kommentera


              • #8
                Ursprungligen postat av Björnsitsen Visa inlägg
                verkar ju kanon å frysa!
                några andra ideer om mäsk för id å brax?
                Swedbaitblandningen börjar ta slut så jag tänkte shoppa nåt nytt.
                * Trabucco: Breme & Super Breme

                * Colmic: Snack MG 135

                * Traper: Carp Family Fish, Running Waters(som grund, binder underbart med hönsfoder, och är mye billig)!

                * Traper: Gold Series Expert(luktar åt pepparkaks-hållet - billig)

                * Traper: BIG CARP(grov mix, finns i flera olika lukter)

                * Topmix blandningar verkar fin, men kostar också en del(hör med benste här på forumet)!


                Det va några mixer som jag har provat lr som verkar intressanta!

                /Johan
                [FONT="Palatino Linotype"]Speci-Matcher[/FONT]

                Kommentera


                • #9
                  Exakt, blötlägg i 24 timmar, koka tills dem spricker o man ser vita bitar ifrån hampan.
                  Om man förvarar dem i rumstemperatur så jäser hampan, frys in dem, ja brukar frysa in i portions förpackningar.
                  Odde: topmix tycker jag är skitbilligt, men visserligen kanske dem tar ut högre pris hos er, men ja får ge 30 spänn per påse här, och dem funkar vell fint, men ja rekomederar sensas blandingar! dem kan man spä ut med typ swedbaits brunt ströbröd, skit fint!
                  go fishing

                  Kommentera


                  • #10
                    Du menar väl RÖKA HAMPA??????????

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av boogieman77, 2003-10-09, 07:52
                    29 svar
                    4 886 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Sundström76  
                    Startad av oskars, 2014-09-22, 07:37
                    5 svar
                    1 893 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg mcb
                    av mcb
                     
                    Startad av Sir Fish-a-lot, 2015-06-24, 10:36
                    601 svar
                    46 101 visningar
                    1 gilla
                    Senaste inlägg Sundström76  
                    Startad av volvo51, 2021-10-19, 15:03
                    14 svar
                    1 369 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg .art
                    av .art
                     
                    Startad av Serben_, 2024-03-08, 17:04
                    1 svar
                    106 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Serben_
                    av Serben_
                     
                    Arbetar...
                    X