Degrecept för mört och löja, någon? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Degrecept för mört och löja, någon?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Degrecept för mört och löja, någon?

    Hejsan.

    Har varit på Google oh letat efter recept på bra mört-/löjdeg utan några resultat så nu undrar jag om någon här har ett att dela med sig oh som ni vet fungerar, vore super.

    Endast seriösa svar.

    Med vänlig hälsning!

    -----------------------------------
    EDIT!

    Hittade följande här på fiskesnack.com:



    "Deg av mjöl och vatten blir klibbig och svårdelad. Man tar ett par skivor vanligt vitt franskbröd, tar bort kanterna och håller sedan skivorna under vattenkranen så de blir genomblöta. Krama sedan ur allt vatten och knåda en stund. Vips en perfekt deg. Man kan sedan strö på lite vaniljsocker och knåda in för att degen ska locka lite mer. Den här degen blir ännu bättre om den får ligga i ett kylskåp över natten. Men problemet med deg är ju just det att det inte sitter så bra, det funkar bra för lite större mört och björkna men för småfisk är maggots bättre."

    Så det är alltså franska som gäller, eller?
    Senast ändrad av TelgeKroken; 2007-06-26, 09:50.
    [FONT="Verdana"]Pike Performance, Södertälje![/FONT] | [FONT="Verdana"]Skicka gratis SMS[/FONT]

  • #2
    Här finns en tråd till med olika förslag. Verkar som att deg, vatten och salt är ett förslag, men det finns fler i tråden.

    Min fiskeblogg: http://mickesfiske.blogg.se/

    "If people concentrated on the really important things in life, there'd be a shortage of fishing poles." - Doug Larson

    Kommentera


    • #3
      Deg är ett lite vanskligt bete. Mjöl och vatten + eventuell smaksättare (vanillin, korriander, anis är beprövade mörtsmaker). Tillsätt mjöl till degen inte är för degig.

      Franska är bra. Men jag tycker att det är bättre att man köper en "bread punch". Då tar man bara en franska, gärna skivad och smått fuktad med blomspruta, och pressar ner punchen och sedan trär man på brödbiten på kroken från punchen (det ger sig när du ser en punch i verkligheten) Det finns punchar i olika storlekar. Bara att köpa en efter fiskart. Lite för löj och större för t.ex id och färna.
      Mete framför allt!
      www.Metetorget.com

      Kommentera


      • #4
        Deg gjord på vetemjöl, vatten och salt.

        Nu kommer det som skiljer ditt fiske från alla andra.

        Du SKALL låta den ligga förpackad i foliepapper under natten i ditt kylskåp.

        Efter denna procedur får du en deg som är ypperligt rolig och lättsam att hantera att du kommer att le kapp med solen. Livet kommer leka när fisken dessutom fattar tycke för din perfekt behandlade deg.



        /Storfiskaren
        The alt.usenet.rulez.is.the.king FAQ
        Hakkaa päälle!Saatanan Usenet Rulez, sauna ei ole tarpeeksi kuuma.Kanna sisälle lisää pontikkaa, akka, pikinpäin!Perkele alt.usenet.rulez.is.the.king!
        Klickbara länkar följer nedan
        Nattplockad mask
        Gädda äter Sissy
        Abborre vs mask
        Abborre vs mört
        Måånga gäddor samlade vid betet
        Gädda äter gädda
        Spännande fiskemetod efter gädda
        FS SPARADE TRÅD
        Laxhugg!

        Kommentera


        • #5
          WoW, tack för svaren, kollade genom tråden oh fastnade för Storfiskaren's deg with a twist of vanilla. Oh en pytteliten krok.

          Ursprungligen postat av Storfiskaren Visa inlägg
          Du SKALL låta den ligga förpackad i foliepapper under natten i ditt kylskåp.
          Foliepapper? Bakplåtspapper, alu.-/plastfolie?
          [FONT="Verdana"]Pike Performance, Södertälje![/FONT] | [FONT="Verdana"]Skicka gratis SMS[/FONT]

          Kommentera


          • #6
            Så man blandar mjöl, vatten och salt så blir det en bra deg över nattet att ha på kroken? Lät ju lätt! Kan man spara det en längre tid?

            - Glöm aldrig att du är helt unik. Precis som alla andra.

            Kommentera


            • #7
              Ströbröd, vaniljsocker och vatten. Funkar kanon!

              Kommentera


              • #8
                Ett litet tips sådär ba.. blanda inte majs, havregryn och bräckvatten och ställ i en burk i rumstemp i nån vecka. De luktar äckligt då Fyfaaan va de luktade i boa när jag va där sist x)

                - Glöm aldrig att du är helt unik. Precis som alla andra.

                Kommentera


                • #9
                  pågenlimpan är fin med. bara ta en liten nypa och rulla till en liten boll, kan göras stenhårda.

                  Kommentera

                  Foton

                  Collapse

                  Relaterat

                  Collapse

                  Ämnen Statistik Senaste inlägg
                  Startad av boogieman77, 2003-10-09, 07:52
                  29 svar
                  4 883 visningar
                  0 gillar
                  Senaste inlägg Sundström76  
                  Startad av oskars, 2014-09-22, 07:37
                  5 svar
                  1 892 visningar
                  0 gillar
                  Senaste inlägg mcb
                  av mcb
                   
                  Startad av Sir Fish-a-lot, 2015-06-24, 10:36
                  601 svar
                  46 081 visningar
                  1 gilla
                  Senaste inlägg Sundström76  
                  Startad av volvo51, 2021-10-19, 15:03
                  14 svar
                  1 363 visningar
                  0 gillar
                  Senaste inlägg .art
                  av .art
                   
                  Startad av Serben_, 2024-03-08, 17:04
                  1 svar
                  103 visningar
                  0 gillar
                  Senaste inlägg Serben_
                  av Serben_
                   
                  Arbetar...
                  X