Hejsan.
Har varit på Google oh letat efter recept på bra mört-/löjdeg utan några resultat så nu undrar jag om någon här har ett att dela med sig oh som ni vet fungerar, vore super.
Endast seriösa svar.
Med vänlig hälsning!
-----------------------------------
EDIT!
Hittade följande här på fiskesnack.com:
"Deg av mjöl och vatten blir klibbig och svårdelad. Man tar ett par skivor vanligt vitt franskbröd, tar bort kanterna och håller sedan skivorna under vattenkranen så de blir genomblöta. Krama sedan ur allt vatten och knåda en stund. Vips en perfekt deg. Man kan sedan strö på lite vaniljsocker och knåda in för att degen ska locka lite mer. Den här degen blir ännu bättre om den får ligga i ett kylskåp över natten. Men problemet med deg är ju just det att det inte sitter så bra, det funkar bra för lite större mört och björkna men för småfisk är maggots bättre."
Så det är alltså franska som gäller, eller?
Har varit på Google oh letat efter recept på bra mört-/löjdeg utan några resultat så nu undrar jag om någon här har ett att dela med sig oh som ni vet fungerar, vore super.
Endast seriösa svar.
Med vänlig hälsning!
-----------------------------------
EDIT!
Hittade följande här på fiskesnack.com:
"Deg av mjöl och vatten blir klibbig och svårdelad. Man tar ett par skivor vanligt vitt franskbröd, tar bort kanterna och håller sedan skivorna under vattenkranen så de blir genomblöta. Krama sedan ur allt vatten och knåda en stund. Vips en perfekt deg. Man kan sedan strö på lite vaniljsocker och knåda in för att degen ska locka lite mer. Den här degen blir ännu bättre om den får ligga i ett kylskåp över natten. Men problemet med deg är ju just det att det inte sitter så bra, det funkar bra för lite större mört och björkna men för småfisk är maggots bättre."
Så det är alltså franska som gäller, eller?
Kommentera