Jag har sällan använt mig av betesfisk, men gjorde ett försök idag. Har för det första införskaffat en sån här hink med syrepump. För det andra hade jag problem att få tag på betesfisk till en början, men jag tror att det har löst sig nu. Jag la ner två mjärdar igår och fick lite mört. Jag hade med mig metspö för att meta lite mer mört och tänkte först flytta till ett annat ställe och tömde då mjärdarna på mört över till hinken. Efter någon minuts funderande så ändrade jag mig igen och hällde över all mört till en av mjärdarna, sänkte ner den, och metade vidare på samma ställe. Jag åkte sedan därifrån.
Efter några timmar var det dags att ta upp mörten och åka iväg till sjön. När jag kom dit och tog upp mjärden så var fyra mörtar redan döda, eller nästan döda. Och väl vid skön så var sju mörtar döda. Syret är ju inte problemet (även om jag har svårt att lita på den där syrepumpen), så vad är då orsaken till att de dog? De som var döda redan i mjärden, var det p.g.a. att jag tog i dem när jag förde över dem mellan mjärde och hind, och tillbaka?
Att de dör i hinken kan ju bero på flera saker. Men syre och för varmt vatten antar jag är två orsaker. Använder ni kylklabb i hinken? Hur ofta har ni på syrepumpen (den låter som fan)? Och är ni väldigt försiktiga med att inte ta i mörten innan ni ska fiska med dem?
Efter några timmar var det dags att ta upp mörten och åka iväg till sjön. När jag kom dit och tog upp mjärden så var fyra mörtar redan döda, eller nästan döda. Och väl vid skön så var sju mörtar döda. Syret är ju inte problemet (även om jag har svårt att lita på den där syrepumpen), så vad är då orsaken till att de dog? De som var döda redan i mjärden, var det p.g.a. att jag tog i dem när jag förde över dem mellan mjärde och hind, och tillbaka?
Att de dör i hinken kan ju bero på flera saker. Men syre och för varmt vatten antar jag är två orsaker. Använder ni kylklabb i hinken? Hur ofta har ni på syrepumpen (den låter som fan)? Och är ni väldigt försiktiga med att inte ta i mörten innan ni ska fiska med dem?
Kommentera