Tjo!
Vill bara varna nybörjare (som jag) att ta en titt på hur linan är spolad på rullen om ni köper färdigspolad. I mitt fall hade jag haft stora problem om jag mot förmodan skulle få en kämpaglad storfirre på kroken: backingen var för löst påspolad och hade skurit ned i sig själv och lagt sig "om lott" på rullen. Resultatet hade blivit att backingen i bästa fall hade hackat ut från rullen (väldigt ryckigt) och i värsta fall hade den gått tvärt av då ett par av trasslen satt rätt hårt.
Jag upptäckte detta när jag skulle rulla av linan för att applicera lite sånt där flytmedel, så ett tips kan vara att rulla av i alla fall linan innan backingen. Jag hade trassel redan på linan, men det var ganska lite i jämförelse med backingen.
Vill bara varna nybörjare (som jag) att ta en titt på hur linan är spolad på rullen om ni köper färdigspolad. I mitt fall hade jag haft stora problem om jag mot förmodan skulle få en kämpaglad storfirre på kroken: backingen var för löst påspolad och hade skurit ned i sig själv och lagt sig "om lott" på rullen. Resultatet hade blivit att backingen i bästa fall hade hackat ut från rullen (väldigt ryckigt) och i värsta fall hade den gått tvärt av då ett par av trasslen satt rätt hårt.
Jag upptäckte detta när jag skulle rulla av linan för att applicera lite sånt där flytmedel, så ett tips kan vara att rulla av i alla fall linan innan backingen. Jag hade trassel redan på linan, men det var ganska lite i jämförelse med backingen.
Kommentera