Team Trogdor: Resultat SGK Höstgäddan 2010 - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Team Trogdor: Resultat SGK Höstgäddan 2010

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Team Trogdor: Resultat SGK Höstgäddan 2010

    Blåsigt väder och svårflörtade gäddor - det summerar vår dag rätt bra. I lördags var det dags för Svenska Gäddklubbens årliga tävling "Höstgäddan" som detta år arrangerades i Mariefred.

    Ingen båt från Team Trogdor kunde tyvärr delta. Istället mönstrade jag (Rickard) på med kapten Poo för att gästspela i Team Paddan.

    Dagen började med att klockan ringde 06:00 för att komma till Mariefred i tid och slippa stångas vid iläggningsrampen. Temperaturen låg runt ca 14 grader, vattnet var stilla och dimman låg tät över Gripsholmsviken. Inte det bästa gäddfiskeväder man kunde önska sig, förhoppningsvis skulle vinden tillta under dagen.


    Vy från iläggningsrampen på morgonen.

    Totalt var det 42 team på plats för att slåss om prisbordet som värderades till ca 40 000kr i utrustning. Klockan 08:30 välkomnades vi alla och regler gicks igenom för att sedan invänta starten som skulle gå 09:00. Precis som vanligt så var det full hets i starten för att komma först till "den bästa platsen". Dock hade vi ingen större brådska då vi med "Paddan" (Poo's båt) inte hade en sportmössa att hänga med i täten. Vi lade oss istället långt åt sidan för att lite enklare kunna ta oss fram i egen takt.


    42 båtar hade samlats för att göra upp om segern.


    Samling inför kaptensmötet.


    Skepparen Poo poserar framför Gripsholms slott i väntan på start.


    Teamen ligger och väntar på att startsignalen ska gå.


    Starten har gått och alla skyndar för att komma först...


    På väg ut ur Gripsholmsviken.

    Poo hade ett gäng ställen som han hade fått fisk på några veckor tidigare. Då jag inte har speciellt mycket erfarenhet av dessa vatten så följde jag glatt hans ledning. Efter ca 1 timmes fiske small det äntligen på en fisk och inom 30 min hade vi landat ytterligare 2 stycken! Ingen var speciellt stor men ändå så pass att vi runt ca kl. 11:00 låg på en tionde plats.

    Hur visste vi det? Jo, något som var extra kul under denna tävling var live-rapporteringen. När en fisk hade återutsatts rapporterades fångsten in via SMS och sedan lades det med jämna intervaller ut rapporter på webben. Detta innebar att inte bara de där hemma kunde följa tävlingen, utan även vi ute på sjön kunde följa hur vi låg till under dagen.

    Efter en stund dog det av något och vi började söka oss mot andra spots. Vi nötte och nötte utan resultat. När klockan började närma sig 15:00 hade vi fortfarande inte fått någon mer fisk och det började bli lite småstressigt om vi skulle lyckas få ihop minst 5st innan klockan 17:00 då det var dags för målgång.

    Vinden som vi önskat oss på morgonen hade vi nu fått med råge! Det blåste så pass att det var gränsfall att det gick att fiska i den gungande båten. Vi rörde oss tillbaka till de ställen vi börjat dagen och det tog inte lång stund innan vi började få kontakt i den hårda vinden. Dock var det ingen som ville hugga utan det var mest missar och efterföljare. Vi nötte dock på (trots allt fanns det ju fisk där), det gav resultat! Inom en timme hade vi lyckats landa två till! Tyvärr var de i samma storleksklass som de tidigare (sjukt små men över minimimåttet på 60cm). Vi kämpade järnet! För även om vi nu insåg att segern var utom räckhåll så var rapporterade "längsta gädda" (specialpris) "endast" 94cm. Vi nötte på men fick aldrig någon större innan det var dags för målgång...


    Detta var tyvärr kalibern på våra gäddor denna dag.


    KG och Juha från SGK arbetar med att sammanställa resultatet.

    Efter målgång och sammanställning av resultatet var det dags för prisutdelning. Vinnare blev Team Y-front med imponerande 452cm fördelat på 5st gäddor! Stort grattis!

    Vi var ett av de 19 team som lyckades få upp maximala 5 godkända gäddor och våra 321,5cm räckte till en 20:e plats av 42 deltagare. Helt ok resultat (nästa gång ska vi vara tre i båten, måste berott på det...eller något med utrustningen . Endast tre team gick helt bom.

    Tack till arrangören Svenska Gäddklubben för en grymt bra arrangerad tävling där allt flöt på mycket fint.
    Liverapporteringen var en extra krydda så vi hoppas att de fortsätter med det. Blir lite sugen på att delta i deras klubbmästerskap nere i S:t Anna i slutet av oktober, får se om jag kan lura med någon mer i teamet på det.

    Fullständig resultatlista hittas här.

    .


    Läs mer...

    (Detta inlägg har postats automatiskt)


    Webb - www.teamtrogdor.se
    Blogg - blog.teamtrogdor.se
    Facebook - www.facebook.com/TeamTrogdor
    Twitter - www.twitter.com/TeamTrogdor

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av MastaPike, 2017-03-16, 19:10
12 svar
3 738 visningar
3 gillar
Senaste inlägg Henke E
av Henke E
 
Startad av Xerup, 2022-07-06, 19:49
90 svar
6 209 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Xerup
av Xerup
 
Startad av MrTotte, 2023-07-23, 16:36
15 svar
1 443 visningar
1 gilla
Senaste inlägg Kolnej
av Kolnej
 
Startad av Team Colibri, 2023-12-02, 08:16
25 svar
1 090 visningar
3 gillar
Senaste inlägg Team Colibri  
Startad av Team Colibri, 2024-07-17, 11:17
0 svar
85 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Team Colibri  
Arbetar...
X