Team GSL: Banded Wrasse - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Team GSL: Banded Wrasse

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Team GSL: Banded Wrasse

    En kort berättelse om en ny art för Team GSL, fångad på andra sidan jorden.
    Två tredjedelar av teamet åkte med familjen till Nya Zeeland på semester.*Resan var inte ämnad för fiske men eftersom vi skulle åka runt på sydön med utgång från Queenstown, till Milford Sound och sedan längs kusten nedåt och runt upp till Kaikoura, packade jag och Rasmus naturligtvis lite lätta grejer för eventuellt kustfiske.

    Det blev inte så mycket fiske vilket var väntat, men några gånger fick vi blöta linan. Det var svårfiskat med mycket klippor, steniga bottnar och väldigt mycket Kelp på de flesta ställen, så rent generellt var det svårt att hitta bra fiskeplatser. Glädjande nog fick vi stifta bekantskap med åtminstone en helt ny art; Banded Wrasse.

    En extremt aggressiv fisk med dåligt humör och ett avskräckande garnityr…

    Vi lyckades fånga ett antal av dessa ytterst stridbara fiskar på olika platser längs både sydkusten och ostkusten på sydön. En rolig fisk som är framme och hugger och nafsar på nästan allt man presenterar men aktar sig noga för kroken. Kommer du igenom Kelpen och undviker att fastna så retar du garanterat en Banded Wrasse som då kommer markera detta tydligt. Problemet blir att få den att svälja kroken, den är aggressiv och hävdar sitt revir men eftersom den lever på Snäckor, Musslor, Havstulpaner och Krabbor är den svår att locka till hugg ur födosynpunkt, den är svårtrugad även på bottenmete, men retar man den bara tillräckligt går det bra…


    Banded Wrasse tillhör släktet Läppfiskar och kallas även för “Banded Parrotfish” och “Yellow-saddled Wrasse”, en fisk som är vanlig runt hela Nya Zeeland, kan bli upp till 35 år gammal, 60 centimeter lång och väga upp till 5 kg. Exemplaren vi fångade var betydligt mindre och vägde mellan 700 g och 1 kg, inga bjässar men extremt stridbara och roliga att fånga på lätt utrustning.

    Får ni möjlighet att komma till NZ så prova gärna detta fiske, jag kan definitivt rekommendera det. Om inte annat är Nya Zeeland fantastiskt på många sätt, och både morgnar och kvällar är underbara vid havet. Inte så ledsamt att slå ihjäl lite tid med den här utsikten…


    Tight lines…


    Läs mer...

    (Detta inlägg har postats automatiskt)

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av MastaPike, 2017-03-16, 19:10
12 svar
3 738 visningar
3 gillar
Senaste inlägg Henke E
av Henke E
 
Startad av Xerup, 2022-07-06, 19:49
90 svar
6 209 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Xerup
av Xerup
 
Startad av MrTotte, 2023-07-23, 16:36
15 svar
1 443 visningar
1 gilla
Senaste inlägg Kolnej
av Kolnej
 
Startad av Team Colibri, 2023-12-02, 08:16
25 svar
1 089 visningar
3 gillar
Senaste inlägg Team Colibri  
Startad av Team Colibri, 2024-07-17, 11:17
0 svar
85 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Team Colibri  
Arbetar...
X