Detta behövs för en sommarklassiker: Färsk abborre (rensad och fjällad), mjöl, färskpotatis, smör, schalottenlök, dill, grädde, citron och knäckebröd.
Koka potatisen tillsammans med ett par dillkvistar.
Krydda abborren med salt och peppar. Vänd den sedan i mjöl och stek i smör. Ös gärna abborren med smör under tillagningen.
När fisken är klar så låt den vila under lock medan du bryner finhackad schalottenlök i samma fett som abborren tillagats i. Tillsätt sedan grädde och avsluta med lite vitpeppar och finhackad dill.
Värm även lite knäckebröd i ugnen på 150 grader. Utmärkt komplement till rätten när smöret smälter över brödet.
Pressa citron över fisken och avnjut en härlig sommarrätt.
Smaklig fisk!
Läs mer...
(Detta inlägg har postats automatiskt)
Koka potatisen tillsammans med ett par dillkvistar.
Krydda abborren med salt och peppar. Vänd den sedan i mjöl och stek i smör. Ös gärna abborren med smör under tillagningen.
När fisken är klar så låt den vila under lock medan du bryner finhackad schalottenlök i samma fett som abborren tillagats i. Tillsätt sedan grädde och avsluta med lite vitpeppar och finhackad dill.
Värm även lite knäckebröd i ugnen på 150 grader. Utmärkt komplement till rätten när smöret smälter över brödet.
Pressa citron över fisken och avnjut en härlig sommarrätt.
Smaklig fisk!
Läs mer...
(Detta inlägg har postats automatiskt)