Tänkte dela med mig av ett bra recept på mörtgröt.
Häll i 6 dl havregryn och 8 dl vatten i en kastrull och koka i 4 minuter samtidigt som du rör runt i kastrullen. När gröten är riktigt kletig som lim är den klar.
Häll över gröten i en riktigt stor skål.
Häll i en liten burk majs med spadet, 2 dl socker, 2 msk curry, 2 msk vaniljsocker och rör runt med tex en träslev.
Tillsätt 6 dl havregryn och rör runt tills det blir tungjobbat med träsleven. Fortsätt knåda gröten med händer och forma stora bollar. Ibland kan man behöva tillsätta mer havregryn om dom fortfarande är väldigt kletiga. Bollarna håller ca 5 dagar i vattnet och de går utmärkt att frysa in dom för senare användning också.
Läs mer...
(Detta inlägg har postats automatiskt)
Häll i 6 dl havregryn och 8 dl vatten i en kastrull och koka i 4 minuter samtidigt som du rör runt i kastrullen. När gröten är riktigt kletig som lim är den klar.
Häll över gröten i en riktigt stor skål.
Häll i en liten burk majs med spadet, 2 dl socker, 2 msk curry, 2 msk vaniljsocker och rör runt med tex en träslev.
Tillsätt 6 dl havregryn och rör runt tills det blir tungjobbat med träsleven. Fortsätt knåda gröten med händer och forma stora bollar. Ibland kan man behöva tillsätta mer havregryn om dom fortfarande är väldigt kletiga. Bollarna håller ca 5 dagar i vattnet och de går utmärkt att frysa in dom för senare användning också.
Läs mer...
(Detta inlägg har postats automatiskt)