Andreas Holmström: Marma | 404,5cm fördelat på 4 gäddor - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Andreas Holmström: Marma | 404,5cm fördelat på 4 gäddor

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Andreas Holmström: Marma | 404,5cm fördelat på 4 gäddor

    Idag så var det premiär för flötestrolling för min del. Till min hjälp hade jag Simon och Fredrik att lära mig hur det går till.
    Dagen började med att Simon och Fredrik plockade upp mig vid 6.45. Dagen till ära hade jag lånat min fars elmotor och batteri.
    Simon hade varit och hämtat riktigt stora mörtar innan de kom till mig.

    När vi kommer fram till båten så ligger dimman riktigt tät över Marmafjärden. Vi börjar lasta i båten och när jag ska lägga i min väska så lyckas jag på något vis slänga systemkameran i vattnet bredvid båten.
    Samtidigt som jag svär högt så slänger jag mig ut i vattnet och får upp kameran som låg i sin väska. Endast nån droppe hann ta sig igenom och kameran klarade sig fint och jag kunde ta bilden ovan.

    Vi glider sakta ut i dimman och när det känns som vi kommit till lagom djup så lägger vi i våra mörtar i vattnet. När vi kommer upp i höjd med Hällholmen så dyker 3 andra båtar upp i dimman. Strax därefter så hugger det för Fredrik och vi taggar alla till i båten.
    Jag blir riktigt förvånad vilken tid han ger gäddan att hantera mörten. Efter en minut så vill jag nästan säga åt honom att göra mothugg men låter bli.
    När Fredrik känner att det är läge så gör han ett bestämt mothugg och gäddan sitter där. Efter en kort drillning så kommer dagens första in till båten. Den väger in på 7,5kg och mäter fina 105,5cm.

    Efter det så hinner vi inte mer än att ta ett varv runt Hällholmen så försvinner mitt flöte.
    Eftersom jag fått se det lyckade resultatet för Fredrik med tålamod innan mothugget så lät jag tiden gå. Hade inte en aning om vilken riktning flötet var på väg mer än neråt då dimman fortfarande låg väldigt tät.
    Till slut så var det dags för mothugg. Spände upp linan och drog till. Känner ett motstånd som snabbt försvann när jag skulle börja drilla. Den fastnade aldrig. Riktigt tungt kändes det ett bra tag men det skulle inte ta lång stund till innan Simons flöte försvann.
    Samma tålamod igen med mothugg, och det gav resultat igen. Nästa gädda att syna båten vägde in på 5,7kg och mätte 104cm. Vilken start inom den första timmen instämde vi alla.
    Men det skulle komma att bli trögt. De kommande 6 timmarna blev helt fisklösa.
    Jag hade tagit med mig en liten bärbar radio vilket gjorde att tiden gick fort med musik mest hela dagen.
    Ett par timmar in på dagen så lättade dimman men den skulle komma att tätna snart igen och sikten blev endast ett par meter.
    När klockan närmade sig 16 så bestämde vi oss för en sista vända medan det skymde. Vi ser ett riktigt stort vak nära en vass som vi blir sugna att närma oss men strax efter det drar Simons flöte iväg.
    Tålamodet finns kvar och efter flera minuter gör han sitt mothugg. Återigen så krokar han gäddan fint och landar sin andra för dagen som mäter in på 99cm. Jag tror vi missade att väga den och när det är dags för att släppa tillbaka den så har mörkret dragit in över oss.
    Pannlamporna hade redan innan åkt på och Fredrik ville ta en sväng där det tidigare vaket hade varit.
    Simon var nu diskad efter att ha tagit 2 madammer.
    Vi glider sakta över området för vaket och precis när vi är i höjd med där det var så knarrar det i Fredriks rulle.
    Vi tror alla att det är bottennapp eftersom det är ett grundare område och vi inte ändrat djupet på flötena, men det drar iväg från oss.
    Jag vevar upp min mört och efter en stunds väntan i mörkret med flötet alldeles intill båten så drar Fredrik till. Dagens fjärde gädda är ett faktum och efter en kort drillning så landar 96cm gädda på matchvikten 5,7kg i håven.

    Tyvärr blev det ingen gädda för mig idag på min premiär med flötestrolling, men de har båda lovat mig att jag ska få ta nån nästa gång.
    Riktigt trevlig dag har det varit och det gav verkligen resultat att fiska in i det sista idag. 404,5cm blev totallängden på dagens 4 gäddor. Ingen dålig medellängd.
    När vi åkte in mot bryggan så lös jag med pannlampan mot ytan och det var alldeles tjockt med löja och mört vid ytan då. Är ingen brist på betesfisk för gäddorna i Marma kunde vi konstatera som avslut på dagen. Det blev även en hel del filmat idag och jag hoppas på att Simon klipper ihop något trevligt riktigt snart.




    Läs mer...

    (Detta inlägg har postats automatiskt)
    sigpic
    http://fiskeigemenskap.se
    Gilla Fiske i gemenskap på facebook http://www.facebook.com/holmstromfiske

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av MastaPike, 2017-03-16, 19:10
12 svar
3 738 visningar
3 gillar
Senaste inlägg Henke E
av Henke E
 
Startad av Xerup, 2022-07-06, 19:49
90 svar
6 209 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Xerup
av Xerup
 
Startad av MrTotte, 2023-07-23, 16:36
15 svar
1 444 visningar
1 gilla
Senaste inlägg Kolnej
av Kolnej
 
Startad av Team Colibri, 2023-12-02, 08:16
25 svar
1 090 visningar
3 gillar
Senaste inlägg Team Colibri  
Startad av Team Colibri, 2024-07-17, 11:17
0 svar
85 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Team Colibri  
Arbetar...
X