Varmrökt eller kallrökt fisk ? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Varmrökt eller kallrökt fisk ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • #21
    Rökt gädda och rökt sutare tycker jag inte är någon höjdare.

    Röklådeanrättning kan vara bra. Abborren t.ex blir en fin maträtt på så sätt, regnbåge, öring och bäckröding likaså men på smörgås tycker jag kallrökt fisk med sin fastare konsistens rockar!.
    Må vi alla ha ett intressant fiske!

    Kommentera


    • #22
      Varmrökt Harr är nog det godaste jag vet Och den är inte speciellt fet
      //Kenth W

      Kommentera


      • #23
        Jag gillar rökt fisk (och rökt kött) men faktum är att jag har ingen blekaste aning vad det är för skillnad på varmrökt och kallrökt? Vilken variant får man med den klassiska ABU-röken? Så om någon kulinariskt kunnig person kunde förklara skillnaden så skulle det uppskattas.
        Min fiskeblogg: http://mickesfiske.blogg.se/

        "If people concentrated on the really important things in life, there'd be a shortage of fishing poles." - Doug Larson

        Kommentera


        • #24
          Ursprungligen postat av Petey21 Visa inlägg
          Jag gillar rökt fisk (och rökt kött) men faktum är att jag har ingen blekaste aning vad det är för skillnad på varmrökt och kallrökt? Vilken variant får man med den klassiska ABU-röken? Så om någon kulinariskt kunnig person kunde förklara skillnaden så skulle det uppskattas.
          Med ABU röken blir det varmrökt, en variant av tryckrökning. Fisken blir lite kokt kan man väl säga:-) Kallrökning tar mycket längre tid, ofta flera dagar till veckor.

          Jag gillar båda lika mycket
          Fabrikör Stava rules...

          Kommentera


          • #25
            Abborre - Varmrökt
            Lax - kallrökt
            Makrill - kallrökt
            Regnbåge - Varmrökt och kallrökt
            Sik - Varmrökt och kallrökt
            Öring - Varmrökt

            Kommentera


            • #26
              mört-kallrökt
              karp-varmrökt
              sutare-både och
              brax-kallrökt med lite kaviar på!!

              Kommentera


              • #27
                Ursprungligen postat av Nikita Visa inlägg
                Tycker ni att varmrökt eller kallrökt fisk är godast ?

                Vilka fiskarter tycker ni lämpar sig bäst för respektive rökningssätt ?
                varmrökt abborre... MUMS!
                Emil Alfredsson

                http://WWW.MITTFISKELIV.WORDPRESS.COM/


                ------------

                ------------

                Kommentera

                Foton

                Collapse

                Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                Relaterat

                Collapse

                Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                Arbetar...
                X