Bästa svenska matfisken ? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Bästa svenska matfisken ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • #21
    Hittils är min favorit Harr, halstrad eller rökt. Har inte ätit gös ännu, men nån gång ska jag ta upp en och frossa i mig.
    Ola

    Kommentera


    • #22
      Smörstekt abborre och gös i all ära, men jag går mot strömmen och säger gäddan.
      Så länge den är tillagad på rätt sätt, inte töligt alls. Fast på sommaren så tycker jag den är sämre ska vara under vintermånaderna.

      Kommentera


      • #23
        Havsfångad Aborre

        Bäst i mitt tycke är havsfångad abborre. Det är helt klart smakskillnad mellan en insjöabborre och en havslevande abborre.

        Har sommarstugan c:a 8 meter från havet söder om Sundsvall och abborren jag fångar där smakar helt klart bättre än de som jag tagit i insjöar annorstädes.

        Vi hade god fiskelycka en dag för några år sedan och hade nyfångade havsöringar. sikar och abborrar att steka till middagen. Vi fick också en fin regnbåge av en granne så vi gjorde så att vi stekte alla fyra fiskearterna på samma sätt och satte oss till bords för att göra en smakjämförelse.
        Vi var 10 stycken runt bordet och till allas förvåning tyckte vi samtliga att abborren var i en klass för sig. Inte ens havsöringen var bättre.

        Alltså : Nyfångad abborre (från havet) som smörstekts med en gräddig trattkantarellsås och kokt potatis är min kandidat till bästa matfisk.

        //Tantor
        [FONT=Verdana]><(((*> Bara döda fiskar flyter med strömmen ><(((*>[/FONT]

        Kommentera


        • #24
          Mina tre bästa matfiskar är marulk, piggvar och sjötunga. Om jag får välja en blir det marulk.

          Kommentera


          • #25
            Hmmmmm. Instämmer med Salvenius, bästa havsfisken är färsk hälleflundra, kungsfisk är eller inte så dumt. Bästa insjöfisken är insjööring eller röding, nygrillad sitter det som en smäck..Havsöringen upplever jag föga kulinarisk...Nygrillad abborre piksar lätt HÖ....
            Hälleflundrafiskare

            Kommentera


            • #26
              Var är makrillen?!
              Finns få saker som är så gott som nyrökt makrill på färskt bröd till frukost!

              Sedan är det två klasser: Sötvatten och Saltvatten.

              Havet är stort och med massor av goda arter. Som man inte ser röken av här hemma.

              Kommentera


              • #27
                Ursprungligen postat av esobus
                Var är makrillen?!
                Finns få saker som är så gott som nyrökt makrill på färskt bröd till frukost!
                Just det ja...Nyrökt makrill slår ju det mesta....En sak är i a f säker, en vällagad färsk fisk piskar vilken kötträtt som helst.
                Hälleflundrafiskare

                Kommentera


                • #28
                  Skrovmål
                  10+ i all ära men inte går upp mot en riktig snipa

                  Kommentera


                  • #29
                    Ursprungligen postat av almqvist
                    Skrovmål
                    Ugnsbakad gädda (riktigt torrt ska det vara!) med massor av dill. Till det en god vitlökssås och kokt potatis med smördopp! Så gör vi på Åland. Så är det gott också!

                    Kommentera


                    • #30
                      GÖS är gott men harr och bäcköring är också smaskens.
                      Keep talking about me, You are just making me famous..
                      MainlineTeamSweden http://www.sportfiskecenter.nu/sida....d=67&urubID=29
                      www.Sk-fiskpinnen.com

                      Kommentera

                      Foton

                      Collapse

                      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                      Relaterat

                      Collapse

                      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                      Arbetar...
                      X