Bästa svenska matfisken ? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Bästa svenska matfisken ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Röddingen har väl sin skarm så den får rösten för det äter jag inte så ofta. anars är det abbore stekt i smör eller rökt gott. Gös med en sås kalad gatesås efter en resturang i arvika.

    Kommentera


    • Tveklöst abborre! Vänd i mjöl, mycket salt och stekt i smör! Mmmm...

      Bäcköring är ju fantastiskt annars, men det har jag bara fått i Norge så min röst gick till abborren

      Kommentera


      • Släpper alltid tillbaka fisk i sötvatten.. Och den enda fisk jag har ätit är makrill.. Stekt makrill med potatis krocketer och någon go sås tycker jag är fint

        Kommentera


        • Rökt makrill, mm

          Kommentera


          • Ugnstekt gös, mums! Fast nu var det länge sen man åt fisk. För jag kör ju C&R Men Abborren är tätt intill gösen måste jag säga. Jag tycker också att kallvattenfisk smakar bätttre än vad varmvattenfiskarna gör Just my opinions
            Svar på vanliga frågor hittar ni Här
            Fiskesnacks regler hittar ni Här
            Vill du annonsera på Fiskesnack.com ?Klicka här för mer information
            Joina Fiskesnack.com på Facebook Klicka här

            Kommentera


            • Lax/havsöring utan tvekan, och bästa bitarna är stjärtbitarna, fileade, grillade med lök, dill, salt , vitpeppar och en klick smör. serveras med en sallad kokt potatis, och en kall sås eller dressing, kall öl eller kallt vitt vin........ smak av svensk sommar......mmmmm

              Kommentera


              • RÖKT ÅL!!!
                Är den absolut godaste och jag saknar den otroligt mycke, har inte ätit ål sen fiskeförbudet trädde i kraft.

                Kommentera


                • Strömmingen fanns inte med på listan så det blev abborren.....

                  /S
                  [FONT=Verdana]Karta om Havsöringsplatser i Stockholmsområdet [/FONT]
                  [FONT=Verdana] Havsöring i Stockholmsområdet (från land) [/FONT]

                  Kommentera


                  • Nyfångad, smörstekt havsöring kryddad med bara lite salt och peppar. Kall dillsås eller varm hollandaisesås och potatis. Svårare än så är inte den godaste fiskrätten jag vet.

                    Kommentera


                    • Sötvattenfisk: Abborre

                      Godast blir den som filéad, saltad, pepprad och vänd i en blandning av vetemjöl och grahamsmjöl. Därefter halstras den fort i olje/smör på en bädd av kummin och grovt salt.

                      Rätten serveras tillsammans med smörslungad dillpotatis med några droppar citron över, samt ackompanjeras av en grönsallat och en lätt fransk dressing. Vitt vin till är ett måste.

                      Saltvattenfisk: Piggvar

                      Piggvaren fileas, delas i goujons (fiskpinnarliknande form) saltas och peppras lätt (nymalen vitpeppar). Därefter bakas den av i ugn och bakas av eller så vänder man bitarna i mjöl och därefter i frityrsmet och friteras försiktigt i två omgångar (låg och högre värme) tills bitarna är gyllene.

                      Piggvaren serveras med en potatis-/rotfruktspuré och en lätt Beurre Blanc-sås (vitvinssås), samt toppas med färsk persilja och garneras med citronklyftor. Till detta är det gott med en lätt medelhavsinspirerad tomatsallad. Vitt vin här också.

                      ~Paul~

                      Kommentera

                      Foton

                      Collapse

                      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                      Relaterat

                      Collapse

                      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                      Arbetar...
                      X