Bästa svenska matfisken ? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Bästa svenska matfisken ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Bästa svenska matfisken ?

    Visserligen så är C&R stundtals ganska hett debatterat här på Fiskesnack.com men det vore ändå intressant att veta vilken fisk du anser är bästa matfisken i svenska vatten.

    Så, rösta i omröstningen och motivera gärna ditt val.
    1 444
    Abborren
    19,81%
    286
    Gäddan
    1,87%
    27
    Gösen
    24,93%
    360
    Harren
    4,78%
    69
    Laken
    0,69%
    10
    Laxen
    9,76%
    141
    Regnbågen
    2,91%
    42
    Rödingen
    7,96%
    115
    Siken
    2,42%
    35
    Torsken
    5,89%
    85
    Ålen
    1,66%
    24
    Öringen
    9,21%
    133
    Annan, ej namngiven fisk
    3,39%
    49
    Äta fisk ? Blä ...
    4,71%
    68
    C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

    Bli medlem i Sportfiskarna Här!
    Svar på vanliga frågor hittar ni Här
    Fiskesnacks regler hittar ni Här
    Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

  • #2
    smörstekt abborre är som vi säger i värmland. Inge Töligt!!

    Kommentera


    • #3
      I saltvatten hälleflundran, i sötvatten rödingen. Hälleflundran är perfekt i konsistensen, lagom fast men ändå mjäll i smaken och kan tillredas på många olika sätt. Rödingen är den godaste (och vackraste) laxfisken (skönheten påverkar iofs inte smaken), särskilt gravad eller rökt. Finns dock många andra starka kandidater, t.ex. harren med sin karakteristiska timjandoft, abborren med sitt fasta, fina kött m.m. Fisk är GOTT (och nyttigt)!!

      Kommentera


      • #4
        Smörstekt abborre är som sagt läckert! Jag säger spm Öste: "stjärtfenorna är en delikatess, men de ska vara knapriga".

        Minst lika gott är det med ugnstekt gös.

        Allra godast, om än med en väldigt osvensk prägel, är nog ändå laxsushin som japanerna nere på hörnan tillreder. Smaskens!

        Kommentera


        • #5
          Gravad eller kallrökt LAX eller ål

          Kommentera


          • #6
            Ugnsstekt gös med klyftpotatis och en god sås! Kan även tillagas vid sjön i foliepaket. Så jävla gott...
            Gädda, karp och sutare... all the way!


            Catch & Release Productions - Böcker, artiklar och filmer!

            Svenska karpklubben - En härlig samling karpgalningar

            Kommentera


            • #7
              Svårt att välja en art, men för att göra det så blir det lax.
              Mest pga att man kan tillaga laxen på så otroligt många vis.
              För övrigt så är dom flesta arter som är med i pollen är väldigt goda.
              There's only a thin line between standing on the shores fishing or looking like a complete idiot...

              Kommentera


              • #8
                stekt strömming e aldrig fel
                Tube for life

                Kommentera


                • #9
                  "Regnbågen", lätt Den ljuva smaken av pellet blandat med lite sump....MMMM!

                  Annars är helt klart smörstek abborre helt underbar
                  sigpic

                  Kommentera


                  • #10
                    Abborren slår det mesta....

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Relaterat

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Arbetar...
                    X