Ta reda på ål??? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Ta reda på ål???

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Ta reda på ål???

    Har börjat fiska med efter ål nu och har man otur så sitter ju kroken extremt djupt då som sväljer direkt nästan..

    Kan man klippa av linan och låta den lilla enkelkroken sitta kvar??

    Om man tar uppe en ål hur ska man göra för att den sen ska kunan gå att röka??

    Har hört att man ska spika upp den på ett träd och sticka en kniv i nacken och tömma ut allt blod och gud vet vad man har hört att man ska göra med ålen...
    Abborre 1230g, Bergsimpa, Björkna, Bleka 2.5kg, Braxen 2.3kg, Gråsej 5.0kg, Gädda 12.0kg, Gös 2.95kg, Havskatt, Havsöring 3.0kg, Hälleflundra 73cm, Id 1.65kg, insjööring 1.5kg, Knaggrocka 5.9kg, Knot, Kolmule, Krabba, Kräfta, Kungsfisk 1.0kg, Lake 820g, Lubb, Löja, Mört, Nors, Regnbåge 3.8kg, Ruda 1.5kg, Sandskädda, Sarv 9hg, Sill, Snorgärs, Spigg, Stäm, Sutare 2.48kg, Torsk 8.0kg, Vimma, Ål 1.65kg.

  • #2
    frys in ålen hel med inälvor o allt, o sedan kan du åka till grisslehamn det är ju nära dig o lämna in den på rökning kosatr typ 50kr
    Tube for life

    Kommentera


    • #3
      Jo men måste man inte töma den på blod och det eller är det bara skrok och vidskeplighet??
      Abborre 1230g, Bergsimpa, Björkna, Bleka 2.5kg, Braxen 2.3kg, Gråsej 5.0kg, Gädda 12.0kg, Gös 2.95kg, Havskatt, Havsöring 3.0kg, Hälleflundra 73cm, Id 1.65kg, insjööring 1.5kg, Knaggrocka 5.9kg, Knot, Kolmule, Krabba, Kräfta, Kungsfisk 1.0kg, Lake 820g, Lubb, Löja, Mört, Nors, Regnbåge 3.8kg, Ruda 1.5kg, Sandskädda, Sarv 9hg, Sill, Snorgärs, Spigg, Stäm, Sutare 2.48kg, Torsk 8.0kg, Vimma, Ål 1.65kg.

      Kommentera


      • #4
        nej frys in allt bara
        Tube for life

        Kommentera


        • #5
          Det spelar alltså ingen roll om det finns blod kvar i ålen??
          Abborre 1230g, Bergsimpa, Björkna, Bleka 2.5kg, Braxen 2.3kg, Gråsej 5.0kg, Gädda 12.0kg, Gös 2.95kg, Havskatt, Havsöring 3.0kg, Hälleflundra 73cm, Id 1.65kg, insjööring 1.5kg, Knaggrocka 5.9kg, Knot, Kolmule, Krabba, Kräfta, Kungsfisk 1.0kg, Lake 820g, Lubb, Löja, Mört, Nors, Regnbåge 3.8kg, Ruda 1.5kg, Sandskädda, Sarv 9hg, Sill, Snorgärs, Spigg, Stäm, Sutare 2.48kg, Torsk 8.0kg, Vimma, Ål 1.65kg.

          Kommentera


          • #6
            Ta livet av den (huvud av) och frys in den ett tag. Sen är det bara att göra som vanligt; ta ur fisken, lägga den i lämpliga kryddor eller vad man nu föredrar, och sen in i röken. Mycket salt är ett måste, och då menar jag m y c k e t.
            Tänk först - fiska sen!

            Kommentera


            • #7
              Ska man ta bort huvudet på den?? Räcker det inte med ett jack i nacken?? Den tvärdör ju då!

              Kommer nog lämna in ålen för rökning så det blir bra gjort..
              Abborre 1230g, Bergsimpa, Björkna, Bleka 2.5kg, Braxen 2.3kg, Gråsej 5.0kg, Gädda 12.0kg, Gös 2.95kg, Havskatt, Havsöring 3.0kg, Hälleflundra 73cm, Id 1.65kg, insjööring 1.5kg, Knaggrocka 5.9kg, Knot, Kolmule, Krabba, Kräfta, Kungsfisk 1.0kg, Lake 820g, Lubb, Löja, Mört, Nors, Regnbåge 3.8kg, Ruda 1.5kg, Sandskädda, Sarv 9hg, Sill, Snorgärs, Spigg, Stäm, Sutare 2.48kg, Torsk 8.0kg, Vimma, Ål 1.65kg.

              Kommentera


              • #8
                Att frysa in ålen är en humanare metod än den "gamla goda". Jag tycker personligen att "hel fryst rökt" ål inte smakar lika gott. Med risk för ordentliga aggressioner kan jag berätta hur det går till i korta drag här "på landet"...
                Den levande ålen läggs i en tunna, sen saltar man på den lite i taget, ålen slingrar runt och dör så småningom med allt slem upplöst. Man skrapar ålen ren med en kniv, sen öppnar man den från analen och tar ur allt (akta gallan). Sedan bestämmer man om man skall flatröka eller rundröka, tvättar till sist ur ålen med borste så den blir helt vit. Sen saltas den i lake i ett dygn, torkas på 30-40 grader i alrök i 2 timmar för att slutligen rökas i 70 grader ca: 5-7 timmar.
                -Det går aldrig, han é ju stor som en gammelgädda!!!
                -Han ska in, och det VET DU!

                Kommentera


                • #9
                  Verkar vara en hel process för att fixa ålen
                  Abborre 1230g, Bergsimpa, Björkna, Bleka 2.5kg, Braxen 2.3kg, Gråsej 5.0kg, Gädda 12.0kg, Gös 2.95kg, Havskatt, Havsöring 3.0kg, Hälleflundra 73cm, Id 1.65kg, insjööring 1.5kg, Knaggrocka 5.9kg, Knot, Kolmule, Krabba, Kräfta, Kungsfisk 1.0kg, Lake 820g, Lubb, Löja, Mört, Nors, Regnbåge 3.8kg, Ruda 1.5kg, Sandskädda, Sarv 9hg, Sill, Snorgärs, Spigg, Stäm, Sutare 2.48kg, Torsk 8.0kg, Vimma, Ål 1.65kg.

                  Kommentera


                  • #10
                    Lägg tillbaka ålen om du vill även fast den svalt djupt.
                    Förra året hade vi en ål som inte gav sig av förräns han hade stött upp kroken.

                    Tror även P-U råkade ut för nåt liknande förra året som han skrev om...
                    Storleken har betydelse...

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av Gäddhängke, 2006-11-14, 19:27
                    64 svar
                    15 098 visningar
                    1 gilla
                    Senaste inlägg .art
                    av .art
                     
                    Startad av A.Ringh, 2009-07-19, 12:16
                    22 svar
                    3 249 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Nextline  
                    Startad av geson, 2010-08-05, 15:29
                    9 svar
                    992 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg anteman
                    av anteman
                     
                    Startad av Blekingefiskaren, 2013-06-01, 21:35
                    12 svar
                    2 711 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Sir Fish-a-lot  
                    Startad av stahre87, 2014-01-17, 13:06
                    72 svar
                    9 868 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg holden
                    av holden
                     
                    Arbetar...
                    X