Försöker komplettera lite här..
Insjöfisk tar jag sällan upp, någon borre ibland, då rensar jag den på plats. Tvättar av den i sjön, vilket självklart inte medför några bakterier.
Filéar den gör jag hemma, mest pga tidsbrist på sjön.
När det gäller havet tar jag upp en del fisk, är det torsk eller lubb brukar man vilja rensa den ganska omgående. Många torskar och lubbar har en mask i magsäcken, och när fisken dör börjar masken krypa ut ur magen och in i köttet.
Gråsej brukar hålla sig ett par timmar utan rensning, men blir det en lång tur kan man rensa dem också.
För att hålla dem nerkylda är is alltid bästa knepet. Fyll upp tomma mjölkkartonger med vatten och frys in, du får på så sätt rejäla isbitar som håller. Är det en stor fisk kan du t.o.m trycka in en isbit i käften. Kanske låter dumt men fungerar utmärkt och kyler ner hela fisken.
Insjöfisk tar jag sällan upp, någon borre ibland, då rensar jag den på plats. Tvättar av den i sjön, vilket självklart inte medför några bakterier.
Filéar den gör jag hemma, mest pga tidsbrist på sjön.
När det gäller havet tar jag upp en del fisk, är det torsk eller lubb brukar man vilja rensa den ganska omgående. Många torskar och lubbar har en mask i magsäcken, och när fisken dör börjar masken krypa ut ur magen och in i köttet.
Gråsej brukar hålla sig ett par timmar utan rensning, men blir det en lång tur kan man rensa dem också.
För att hålla dem nerkylda är is alltid bästa knepet. Fyll upp tomma mjölkkartonger med vatten och frys in, du får på så sätt rejäla isbitar som håller. Är det en stor fisk kan du t.o.m trycka in en isbit i käften. Kanske låter dumt men fungerar utmärkt och kyler ner hela fisken.
Kommentera