Jag fiskar endast med mört i de sjöar som redan har mört och då har det ringa ekologisk betydelse och om det har det så borde det vara till det positiva då den genetiska variationen blir större.
Smittorisken har man kvar och nedfrysning funkar inte om man skall köra med levande.
I år har jeg inte köpt mörtar utan enbart pimplat och då i de vatten jag fiskat i utom när jag fiskade i skärgården för då hade jag med mig pimplade abborrar. Och jag tror inte att skärgåden kan påverkas särskilt mycket av någon smitta när man tar fisk från mäarn och "sätter ut" i skärgårn.
Men man skall ju i största möjliga mån försöka undvika att ta fisk från ett vatten till ett annat men här lever jag inte alltid som jag lär tyvärr.
Smittorisken har man kvar och nedfrysning funkar inte om man skall köra med levande.
I år har jeg inte köpt mörtar utan enbart pimplat och då i de vatten jag fiskat i utom när jag fiskade i skärgården för då hade jag med mig pimplade abborrar. Och jag tror inte att skärgåden kan påverkas särskilt mycket av någon smitta när man tar fisk från mäarn och "sätter ut" i skärgårn.
Men man skall ju i största möjliga mån försöka undvika att ta fisk från ett vatten till ett annat men här lever jag inte alltid som jag lär tyvärr.
Kommentera