Antar att :
1. Det är samma mängd antibiotika i den som i vanliga " kassarna " ?
2. Samma mängd färgämne för o få identisk färgnyans.
3. Matas med fiskmjöl som till största del består av sill o strömming fr Östersjön, som processas i Danmark till mjöl. Tidigare kom " mjölet " från vitfiskbestånd i Nordostatlanten , dessa är numera raderade eller inte längre " kommersiella ".
4. Enligt uppgifter som jag hört så går det åt 1.5- 2kg vildfisk för o producera 1kg odlad lax. Cirkulärt?
5. Det går åt massor av energi till landlaxodlingarna.
6. Vart tar allt avfall vägen ?
Grönt ljus - ofattbart.
Längesen jag köpte nån lax .
Får kämpa vidare med o få nån havsöring då o då .
Peter b
1. Det är samma mängd antibiotika i den som i vanliga " kassarna " ?
2. Samma mängd färgämne för o få identisk färgnyans.
3. Matas med fiskmjöl som till största del består av sill o strömming fr Östersjön, som processas i Danmark till mjöl. Tidigare kom " mjölet " från vitfiskbestånd i Nordostatlanten , dessa är numera raderade eller inte längre " kommersiella ".
4. Enligt uppgifter som jag hört så går det åt 1.5- 2kg vildfisk för o producera 1kg odlad lax. Cirkulärt?
5. Det går åt massor av energi till landlaxodlingarna.
6. Vart tar allt avfall vägen ?
Grönt ljus - ofattbart.
Längesen jag köpte nån lax .
Får kämpa vidare med o få nån havsöring då o då .
Peter b