Hej igen.
Har lite funderingar kring vattentemperaturer.
Har möjlighet att fiska i en relativt liten insjö norr om Stockholm som är ganska grund, vilket leder till att vattnet värms upp ganska rejält. För några veckor sedan låg vattentemperaturen på ca 26 grader.
Har läst mig till att för Gädda går gränsen för runt 19 grader innan det kan bli direkt skadligt för dom att fiskas om man ska släppa i dom i vattnet igen men hur är det för tex Abborren och andra insjöfiskar?
vart drar ni gränsen för att ens ge er ut att fiska i varmt vatten?
Har lite funderingar kring vattentemperaturer.
Har möjlighet att fiska i en relativt liten insjö norr om Stockholm som är ganska grund, vilket leder till att vattnet värms upp ganska rejält. För några veckor sedan låg vattentemperaturen på ca 26 grader.
Har läst mig till att för Gädda går gränsen för runt 19 grader innan det kan bli direkt skadligt för dom att fiskas om man ska släppa i dom i vattnet igen men hur är det för tex Abborren och andra insjöfiskar?
vart drar ni gränsen för att ens ge er ut att fiska i varmt vatten?
Rena stänger förövrigt älven när den kommer upp i 20~ grader så de gäller ju öring/harr med^^
Kommentera