Vitt abborrkött? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Vitt abborrkött?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Vitt abborrkött?

    Nån som har nån aning om vad detta beror på?
    Andra abborren jag fått denna vinter från samma sjö som sett så här ut.
    Med fingret så känns det samma som normalt, även med min till 45% fungerande näsa.
    Dock med kniven så var det stor skillnad.
    Ser dock väldigt oaptitligt ut. Den förra fick hönsen. Men tror jag ska provsteka denna.

  • #2
    Inte nån teori alls?

    Den smakade exakt som normalt.

    Kommentera


    • #3
      Den har förmodligen blödit mycket. Anledningen till att man blodar ur fisk är att köttet ska bli vitare.

      Kommentera


      • #4
        När mina föräldrar hade stuga n Aneby så fanns det flodkräftor i sjön på -60 fram till -79 när pesten slog till.
        Då kunde man får abborrar från 3-4 hg o uppåt som var lite röda i köttet men dom smakade kräfta och ibland så hittade man osmälta kräftor allt mellan 3-5 cm i längd.
        Dom abborrarna var riktigt goda.
        Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. /Albert Einstein


        /Stefan

        Kommentera


        • #5
          Ursprungligen postat av lsjonsson Visa inlägg
          När mina föräldrar hade stuga n Aneby så fanns det flodkräftor i sjön på -60 fram till -79 när pesten slog till.
          Då kunde man får abborrar från 3-4 hg o uppåt som var lite röda i köttet men dom smakade kräfta och ibland så hittade man osmälta kräftor allt mellan 3-5 cm i längd.
          Dom abborrarna var riktigt goda.
          Nån dylig tanke hade jag. Fast inte kräftor utan keso. Han som har mörtstugor i sjön använder keso för att locka in mörten.

          Kommentera


          • #6
            Ursprungligen postat av husbehov Visa inlägg

            Nån dylig tanke hade jag. Fast inte kräftor utan keso. Han som har mörtstugor i sjön använder keso för att locka in mörten.
            Ok! Jag hade mörtstuga när jag fiskade mycket i Ralången n Aneby men den hade jag en mäskblandning i blandat med majs samt något extrakt.
            Mörten hade jag till gädd- och gösmete bara.
            Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. /Albert Einstein


            /Stefan

            Kommentera


            • #7
              Ursprungligen postat av lsjonsson Visa inlägg

              Ok! Jag hade mörtstuga när jag fiskade mycket i Ralången n Aneby men den hade jag en mäskblandning i blandat med majs samt något extrakt.
              Mörten hade jag till gädd- och gösmete bara.
              Havregrynsgröt gärna med några daggmaskar nermosade har gett fulla mörtstugor för mig

              Kommentera


              • #8
                Ursprungligen postat av Reekie Visa inlägg

                Havregrynsgröt gärna med några daggmaskar nermosade har gett fulla mörtstugor för mig
                Det var ett nytt recept med havregrynsgröt.
                Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. /Albert Einstein


                /Stefan

                Kommentera


                • #9
                  Min erfarenhet är att fisk i dålig kondition ofta får den typen av färg på köttet, har fått alla möjliga fiskar som ser ut så torsk och lax/öring är nog det jag tycker det brukar vara tydligast på då all ny lekt fisk ser ut så.

                  Kommentera


                  • #10
                    Ursprungligen postat av skralle Visa inlägg
                    Min erfarenhet är att fisk i dålig kondition ofta får den typen av färg på köttet, har fått alla möjliga fiskar som ser ut så torsk och lax/öring är nog det jag tycker det brukar vara tydligast på då all ny lekt fisk ser ut så.
                    Jag hade mörtstuga när jag fiskade mycket i Ralången n Aneby men den hade jag en mäskblandning i blandat med majs samt något extrakt.
                    Senast ändrad av covcath; 2020-04-26, 15:48.

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av Gäddhängke, 2006-11-14, 19:27
                    64 svar
                    14 991 visningar
                    1 gilla
                    Senaste inlägg .art
                    av .art
                     
                    Startad av A.Ringh, 2009-07-19, 12:16
                    22 svar
                    3 211 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Nextline  
                    Startad av geson, 2010-08-05, 15:29
                    9 svar
                    971 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg anteman
                    av anteman
                     
                    Startad av BigF, 2011-09-30, 16:59
                    26 svar
                    8 416 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Kr0nbl0m  
                    Startad av Blekingefiskaren, 2013-06-01, 21:35
                    12 svar
                    2 684 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Sir Fish-a-lot  
                    Arbetar...
                    X