Hittade en filé liggandes i frysen men den börjar ju bli några månader om man säger så. Nån som vet hur länge dom håller i frysen ?
Allmänt meddelande
Collapse
No announcement yet.
Hur länge håller Gäddfilé i frysen ?
Collapse
X
-
Hur länge håller Gäddfilé i frysen ?
C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller
Bli medlem i Sportfiskarna Här!
Svar på vanliga frågor hittar ni Här
Fiskesnacks regler hittar ni Här
Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/FiskesnackcomTaggar: Ingen
-
Originally posted by JD
Jag skulle inte rekomendera mer än 2-3 månader för fet fisk typ makrill. Vi fick slänga allt vi hade i frysen och tvätta ur den ett par gånger innan stanken släppte. =)
Har ni dålig frys eller förpackar ni inte makrillen ordentligt?
I min ligger det 2 år gammal makrill, som jag sporadiskt använder som agn, inte blivit den minsta odör pga detta i frysen, luktar ju inte mumma när fisken får tina, men då är man ju ute på fiskeplatsen.
Mager fisk som Gädda och Abborre klarar sig längre, säkert ett halvår om inte mer.
Mycket hänger det på temperaturen, syretillgången, lyckas du vakuumförpacka fisken klarar den sig än längre.Senast ändrad av Sturgeon; 2003-04-01, 20:07.sigpic
Kommentera
-
Originally posted by Sturgeon
Gränsen för fet fisk som makrill går vid 3 månader på ett ungefär.
Har ni dålig frys eller förpackar ni inte makrillen ordentligt?
I min ligger det 2 år gammal makrill, som jag sporadiskt använder som agn, inte blivit den minsta odör pga detta i frysen, luktar ju inte mumma när fisken får tina, men då är man ju ute på fiskeplatsen.
Mager fisk som Gädda och Abborre klarar sig längre, säkert ett halvår om inte mer.
Mycket hänger det på temperaturen, syretillgången, lyckas du vakuumförpacka fisken klarar den sig än längre.
Viktigt att man förpackar fisken på rätt sätt! Vacuumförpackning är att föredra... Men fisk i almänhet brukar hålla i ca 6 mån...
Kommentera
-
Originally posted by JJJ78
Jag har kockutbildning och Sturgeon kunde inte ha sagt det bättre!
Viktigt att man förpackar fisken på rätt sätt! Vacuumförpackning är att föredra... Men fisk i almänhet brukar hålla i ca 6 mån...
Har du tid över så kan du komma ner hit och laga lite mat, får väl ersätta dig med Älvturer, vad säger du, sugen?
Vad jag förstått så är det inte direkt ett vilohem att vara kock, STRESSIGT värre antar jag.sigpic
Kommentera
-
Originally posted by Sturgeon
Ohh, jobbar du som kock också, ett par stjärnor i Guide Rouge antar jag att du har.
Har du tid över så kan du komma ner hit och laga lite mat, får väl ersätta dig med Älvturer, vad säger du, sugen?
Vad jag förstått så är det inte direkt ett vilohem att vara kock, STRESSIGT värre antar jag.
Nu jobbar jag på ett litet platslackeringsföretag med 4 anstälda... Mycket roligare i alla fall när 3 av 4 är fisketokar...
Och en liten hemlis: min matlagning är inte ett dugg märkvärdigt, i alla fall vad jag tycker...
Kommentera
-
Ok, då behöver jag nog inte vara orolig för att den ska vara dålig. Blir foliegrillad Gädda till helgen då förmodligen. Mums !C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller
Bli medlem i Sportfiskarna Här!
Svar på vanliga frågor hittar ni Här
Fiskesnacks regler hittar ni Här
Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom
Kommentera
-
Hmmm... Det har också välldigt mycket att göra med hur bra frys man har. En skilnad på 5 grader kan ge en hålbaret som varierar mellan 2-4 månader.. Har en frys för bara fisk där gradantalet ligger långt över medel. Har inga problem att förvara fisken över ett år.
Men som sagt det finns många sätt att få fisken att hålla längre. Tex frysa in fisken i vatten. Man kan använda en påse ir burk för detta.. Eftersom det är luften som gör att fisken blir dålig ( fettet blir gult. och luktar inte specielt gott
Behöver ju inte ta upp det där med mager och fett fisk det har ni andra klarat av perfekt...varför sitta inne när du kan va ute i naturen?
Kommentera
-
kom på en sak till... Man måste vara välldigt nogram med hur man rennsar fisken.. Det får absolut inte bli någon kontaminering av fisken eftersom det oxå försämrar hållbarheten. tillagade precis ett par rödingar som är ca ett år gammla och det var inget fel på dem. Men de var också nerfrysta utan att de var rensade.varför sitta inne när du kan va ute i naturen?
Kommentera
Foton
Collapse
-
av HejtjofluxenHejsan!
Mitt ex lämnade kvar detta spö i min garderob för över två år sen och verkar inte...4 Foton-
Kanal: Ljugarbänken
2024-11-17, 23:18 -
-
av Classe69Hej på er mina vänner :-)
Imorgon skall jag och mina Sambo köra Norröver och hälsa på Släktingar...1 Foto-
Kanal: Ljugarbänken
2024-07-23, 10:42 -
Relaterat
Collapse
Ämnen | Statistik | Senaste inlägg | ||
---|---|---|---|---|
Startad av Gäddhängke, 2006-11-14, 19:27
|
64 svar
15 025 visningar
1 gilla
|
Senaste inlägg
av .art
2024-06-13, 23:18
|
||
Startad av A.Ringh, 2009-07-19, 12:16
|
22 svar
3 222 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av Nextline
2024-06-30, 20:14
|
||
Startad av geson, 2010-08-05, 15:29
|
9 svar
973 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av anteman
2024-09-06, 16:46
|
||
Startad av Blekingefiskaren, 2013-06-01, 21:35
|
12 svar
2 694 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg 2024-08-09, 13:38 | ||
Startad av stahre87, 2014-01-17, 13:06
|
72 svar
9 831 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av holden
2024-04-09, 18:25
|
Kommentera