Bebest du ska inte ut å svinga spöt över rörsjön snart då?? Tror dom borde komma igång snart börjar bli lite sugen
Allmänt meddelande
Collapse
No announcement yet.
När ska man INTE utöva C&R
Collapse
X
-
Abborre 1230g, Bergsimpa, Björkna, Bleka 2.5kg, Braxen 2.3kg, Gråsej 5.0kg, Gädda 12.0kg, Gös 2.95kg, Havskatt, Havsöring 3.0kg, Hälleflundra 73cm, Id 1.65kg, insjööring 1.5kg, Knaggrocka 5.9kg, Knot, Kolmule, Krabba, Kräfta, Kungsfisk 1.0kg, Lake 820g, Lubb, Löja, Mört, Nors, Regnbåge 3.8kg, Ruda 1.5kg, Sandskädda, Sarv 9hg, Sill, Snorgärs, Spigg, Stäm, Sutare 2.48kg, Torsk 8.0kg, Vimma, Ål 1.65kg.
-
Originally posted by Roland Mohlin
För mig är det 100% C&R som gäller.
Köper den fisk jag vill äta i mataffären, det känns bättre för mig.
Kommentera
-
Originally posted by Roland Mohlin
För mig är det 100% C&R som gäller.
Köper den fisk jag vill äta i mataffären, det känns bättre för mig.
Själv gör jag tvärtom: bojkottar alla produkter som kan (inte helt lätt att veta alla gånger) härledas till kommersiellt fiske (inklusive odling) och skördar istället försiktigt och med kontroll vid eget fiske.
Kommentera
-
Kanske ska nämna att Roland Mohlin är en skojig kille som lägger ut en fälla. Han är i själva verket en närmast rabiat C&R-motståndare som har mycket roligt åt era argument...
I själva sakfrågan så är det väl självklart att man INTE släpper tillbaka enögda fiskar och klipper av linan med kroken kvar i fisken. Bättre att döda en svårt skadad fisk och helst äta upp den eller ge den till en trevlig katt eller så.
Kommentera
-
Originally posted by kenta_85
För mig blir det nästan till 100% C & R då jag endast tar upp i några borrar på kanske 3-5hg och gös vissa ggr! Annars tar jag endast upp fisken om det blivit nå grymt skadat tex i ögat eller blöder kraftigt någon stanns på känsliga ställen typ svalget, gälar osv Tar även upp sjuka fiskar med bölder eller dylikt!!
Kommentera
-
Har faktisk funderar på att investera i en skapligt stor finmaskig håv för de större som verkar komma nu! Mne hur är det med wobblers me tanke på krokar å allt! Blir det bara en stor trasselsudd av alltihop?Abborre 1230g, Bergsimpa, Björkna, Bleka 2.5kg, Braxen 2.3kg, Gråsej 5.0kg, Gädda 12.0kg, Gös 2.95kg, Havskatt, Havsöring 3.0kg, Hälleflundra 73cm, Id 1.65kg, insjööring 1.5kg, Knaggrocka 5.9kg, Knot, Kolmule, Krabba, Kräfta, Kungsfisk 1.0kg, Lake 820g, Lubb, Löja, Mört, Nors, Regnbåge 3.8kg, Ruda 1.5kg, Sandskädda, Sarv 9hg, Sill, Snorgärs, Spigg, Stäm, Sutare 2.48kg, Torsk 8.0kg, Vimma, Ål 1.65kg.
Kommentera
-
Originally posted by kenta_85
Har faktisk funderar på att investera i en skapligt stor finmaskig håv för de större som verkar komma nu! Mne hur är det med wobblers me tanke på krokar å allt! Blir det bara en stor trasselsudd av alltihop?
Kommentera
-
Säkra med håven (vi pratar rejäl "karphåv" alltså) och lyft med gälgreppet så minskar risken för krokar i garnet.
Ännu bättre är att slänga alla wobblers (fler än en krok -> oftast en som hänger löst) i sophinken och köra med jigg (en krok -> sitter i fisken, inte i håven) istället.
Kommentera
Foton
Collapse
-
av HejtjofluxenHejsan!
Mitt ex lämnade kvar detta spö i min garderob för över två år sen och verkar inte...4 Foton-
Kanal: Ljugarbänken
2024-11-17, 23:18 -
-
av Classe69Hej på er mina vänner :-)
Imorgon skall jag och mina Sambo köra Norröver och hälsa på Släktingar...1 Foto-
Kanal: Ljugarbänken
2024-07-23, 10:42 -
Relaterat
Collapse
Ämnen | Statistik | Senaste inlägg | ||
---|---|---|---|---|
Startad av Gäddhängke, 2006-11-14, 19:27
|
64 svar
15 061 visningar
1 gilla
|
Senaste inlägg
av .art
2024-06-13, 23:18
|
||
Startad av A.Ringh, 2009-07-19, 12:16
|
22 svar
3 229 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av Nextline
2024-06-30, 20:14
|
||
Startad av geson, 2010-08-05, 15:29
|
9 svar
983 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av anteman
2024-09-06, 16:46
|
||
Startad av Blekingefiskaren, 2013-06-01, 21:35
|
12 svar
2 703 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg 2024-08-09, 13:38 | ||
Startad av stahre87, 2014-01-17, 13:06
|
72 svar
9 847 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av holden
2024-04-09, 18:25
|
Kommentera