fiskfilé i hummersås - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

fiskfilé i hummersås

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • fiskfilé i hummersås

    smaksätt ca 600g spättafilér med salt, peppar och 1 msk basilika. Rulla ihop och lägg i en smord form. Blanda samman 2 msk hummerfond med 2 dl vatten och 2 dl grädde. Häll såsen över fisken och tillaga den i ungnen 200 grader ca 15 min. Serveras med ris, prässad potatis och grönsaker! Mvh // Team Tråva!!

    Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	1
Size:	42,8 KB
ID:	1808963

  • #2
    Tackar

    Ska provas lät gott, Åt faktisk spätta idag, klassisk stekt i mycket smör. åts naturell utan sås.

    Men 2 dl vatten varför det ? låter som nått bantarpåfund, tror jag provar med 4 dl grädde i stället.
    Det finns två ting som är oändliga - universum och människans dumhet, Men när det gäller universum är jag inte helt säker. [Albert Einstein]

    Att klaga är som att sitta i en gungstol – du har något att göra men du kommer ingenstans. [Dalai Lama]

    Kommentera


    • #3
      Kul med recept! Är väldigt intresserad av matlagning så det vore kanonkul om denna kategori kommer igång lite mer
      C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

      Bli medlem i Sportfiskarna Här!
      Svar på vanliga frågor hittar ni Här
      Fiskesnacks regler hittar ni Här
      Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

      Kommentera


      • #4
        Fettälskare som jag är skäms jag nästan över att säga det, men jag blev lite inspirerad av att det ingick vatten. Tycker ofta att fisken dränks i tunga såser vilket är lite synd.

        Själv friterade jag iofs torsk och hemmagjorda pommes igår, snacka om att dränka i fett, haha.

        Kommentera


        • #5
          Man kan ju alltid byta 2 dl vatten mot 2 dl smält smör

          // Tjock-Totte

          Kommentera


          • #6
            Herregud va gott!
            sigpic www.EPfiske.se - Din boj i Hälsingland

            Kommentera


            • #7
              Lite fett behövs för att höja smaken, men för den skull behöver fisken inte simma i fett. En skvätt grädde eller ett par matskedar smör i såsen räcker om du har en bra fond.

              Kommentera


              • #8
                Ursprungligen postat av Classe71 Visa inlägg
                Lite fett behövs för att höja smaken, men för den skull behöver fisken inte simma i fett. En skvätt grädde eller ett par matskedar smör i såsen räcker om du har en bra fond.
                Nu är jag ute på hal is, och du är säkert kock ! Men jag har lärt mig att fett höjer ingen smak oavsett mängd, Men fett är bärare av smak.

                Men rätta mig om jag har fel

                Kan ge ett eget recept:

                Whiskyabborre i gräddig panna.

                Filead abborre.
                Vänd fileerna i mjöl med salt och lite vitpeppar
                Stek i panna och smör, (alltid gjutjärn)
                Ta ur den färdiga abborren ur pannan
                Häll i 5 dl grädde (Mer om man önskar) och rör runt så det löser alla stekrester i pannan, (vill man banta å ha magrare köp matlagningsgrädde)
                Smaka av med salt och vitpeppar
                Häll i en nubbe whisky, Typ stil lagring mm efter vad man vill ha fram, en rökig sherrylagrad ger mycket smak med tjärtoner typ Laghavuollin, Talisker har en lite pepprig ton, Laphroaig rökig bourbon men ingen tjärsmak. en orökig bourbonlagrad spayside ger en snäll behaglig smak. Glenfarclas som är orökig sherrylagrad spayside är riktigt trevlig, med söta torra sherrytoner. Mildast är en standard blended whisky.
                Runda av med en ordentlig klick smör (för den goda smakens skull)
                Lägg i fileerna i såsen
                Hacka i rikligt med dill låt puttra några minuter

                Serveras helst till en smakrik kokt potatis.
                Kokta gröna ärtor eller morötter eller en klick rårörd lingonsylt, kan även funka
                Senast ändrad av Exxet; 2012-02-10, 11:36.
                Det finns två ting som är oändliga - universum och människans dumhet, Men när det gäller universum är jag inte helt säker. [Albert Einstein]

                Att klaga är som att sitta i en gungstol – du har något att göra men du kommer ingenstans. [Dalai Lama]

                Kommentera


                • #9
                  När vi ändå håller på så tar vi en klassiker som antagligen faller Totte i smaken

                  Stekt strömming på stampad potatis med lingonsylt

                  Stek strömming, helst urbenad så man kan mosa på när man äter. Rejält stekt
                  Panerad eller naturell är en smaksak
                  Kokad stampad potatis (absolut inte mixermosad eller pulvermos) eftersom man har smör till som sås så kan man med fördel strunta att smöra moset.
                  Rårörd lingonsylt ( i brist på funkar vanlig köpt)
                  Rikligt med smält smör

                  Lägg en mosbädd på tallriken
                  Lägg på ett antal stömmingar
                  häll över rikligt med smält smör (Bantare och fetthatare välj en kokt kykling med ris i stället)
                  Och toppa med en ordentlig klick lingonsylt (va inte blyg med sylten)

                  Till denna rätt intages med fördel en kall nubbe av krydda och styrka som tilltalar, ej för kryddig bara, helst ren vodka. Öl men även vitt vin kan funka
                  Senast ändrad av Exxet; 2012-02-10, 11:41.
                  Det finns två ting som är oändliga - universum och människans dumhet, Men när det gäller universum är jag inte helt säker. [Albert Einstein]

                  Att klaga är som att sitta i en gungstol – du har något att göra men du kommer ingenstans. [Dalai Lama]

                  Kommentera


                  • #10
                    Det var kul att ni gillade detta! jag tyckte att jag lyckades ganska bra med att laga ihop allt! och dom 2 dl vatten som ska vara i det gör ju så det inte blir lika fett som sagt men det går jättebra att hälla i grädde och smör eller vad man nu vill ha i jag gjorde ju med vatten och det blev inte så blaskigt som jag trott först det höll ihop bra tyckte jag! men det är bara till att prova sig fram vad man vill ha i istället för vattnet! Det blir kanoners hur ni än gör! ha det gött och tack för att ni gillade det! // Alex
                    Senast ändrad av Team Tråva; 2012-02-10, 16:06.

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
                    6 svar
                    563 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg nephilim  
                    Arbetar...
                    X