Buustamons rödingpaket
Receptet är för 4 port.
Ingredienser:
4 st rökta rödingfiléer
1 st morot/morötter
1 st palsternacka(or)
1 liten bit rotselleri
4 st potatis(ar)
150 g kantareller
1 msk kapris
100 g osaltat smör
1 knippa dill
salt
peppar
0,5 st citron
Tillagning:
1. Bryn smöret och låt svalna, gärna i kylskåp. Ta fram smöret igen innan det har stelnat och vispa med elvisp. Tillsätt hackad kapris, dill och pressa i citron. Smaka av med salt och peppar.
2. Skär stavar av rotsakerna och potatisen. "Blanchera" potatis och rotfruktsblandningen (koka tills de nästan är klara). Stek sedan tillsammans med de hela kantarellerna i lite olivolja.
3. Fördela blandningen i mitten av foliebitar, en bit folie per person, lägg på portionsbitar av den rökta rödingen. Forma smöret till små "ägg" med en matsked och lägg på rödingen tillsammans med en limeklyfta och eventuellt något kryddgrönt (till exempel dill eller rosmarin).
4. Forma foliebitarna till paket och värm över öppen glöd eller i ugn (175 grader) i ca 15 minuter. Klart att servera, med en öl för vuxna.
Tips: Det blir ännu godare om man röker rödingen själv (ca 10 minuter i en Abu-rök).
Saxat från: http://www.tasteline.se
Receptet är för 4 port.
Ingredienser:
4 st rökta rödingfiléer
1 st morot/morötter
1 st palsternacka(or)
1 liten bit rotselleri
4 st potatis(ar)
150 g kantareller
1 msk kapris
100 g osaltat smör
1 knippa dill
salt
peppar
0,5 st citron
Tillagning:
1. Bryn smöret och låt svalna, gärna i kylskåp. Ta fram smöret igen innan det har stelnat och vispa med elvisp. Tillsätt hackad kapris, dill och pressa i citron. Smaka av med salt och peppar.
2. Skär stavar av rotsakerna och potatisen. "Blanchera" potatis och rotfruktsblandningen (koka tills de nästan är klara). Stek sedan tillsammans med de hela kantarellerna i lite olivolja.
3. Fördela blandningen i mitten av foliebitar, en bit folie per person, lägg på portionsbitar av den rökta rödingen. Forma smöret till små "ägg" med en matsked och lägg på rödingen tillsammans med en limeklyfta och eventuellt något kryddgrönt (till exempel dill eller rosmarin).
4. Forma foliebitarna till paket och värm över öppen glöd eller i ugn (175 grader) i ca 15 minuter. Klart att servera, med en öl för vuxna.
Tips: Det blir ännu godare om man röker rödingen själv (ca 10 minuter i en Abu-rök).
Saxat från: http://www.tasteline.se