Min favorit är att ta en laxsida,
salta in den ca 4 timmar med rikligt med grovsalt
skrapa av saltet från köttet noga
ta en chutney (vi har provat mango chutney och hemmagjord på rabarber och chilli) och stryk på ett tunnt lager över hela ovansidan på fisken
lägg laxbiten i röken, ca 30 min
Till detta serverar vi potatis (denna årstid är ju färskpotatis en självklarhet) och
en enkel kall creme fraise-sås som rörs ihop med creme fraise, chutneyn ni använt till fisken och krydda upp med lite salt och peppar.
Vi har inte hittat ett bättre sätt att tillaga laxen på men skulle vara kul vad ni andra gör med denna goa fisk...
salta in den ca 4 timmar med rikligt med grovsalt
skrapa av saltet från köttet noga
ta en chutney (vi har provat mango chutney och hemmagjord på rabarber och chilli) och stryk på ett tunnt lager över hela ovansidan på fisken
lägg laxbiten i röken, ca 30 min
Till detta serverar vi potatis (denna årstid är ju färskpotatis en självklarhet) och
en enkel kall creme fraise-sås som rörs ihop med creme fraise, chutneyn ni använt till fisken och krydda upp med lite salt och peppar.
Vi har inte hittat ett bättre sätt att tillaga laxen på men skulle vara kul vad ni andra gör med denna goa fisk...
Kommentera