Utan minsta tvivel. ni som inte svarat detta har inte provat.
1. VarmRökt ål på smörat hårt bröd
2. inlaggd strömming med stekt potatis
3. Halstrad lax / öring / röding (inte odlade då kan ni lika gärna käka dasspapper) med vad man behagar
Ställer mig även bakom Patriks val, också mycket bra.
Men även torsken, och marulken pocherad, och stekt abborre i whiskygrädde, och rödspätta, och wow rökt sik höll jag på att glömma. Och sillen den sillen oj oj med en liten till.
Och förskjutton stekt strömming med potatismos och lingonsylt, , delikatess
Men undrar om inte sommarklassikern kokt gädda är bäst ändå (obs ingen insjögädda och hela fisken, huve, fenor skinn, allt ska kokas, för smaken och buljongen) med en riktigt gräddig pepparrotssås. Höjdare i all sin enkelhet
Ojojoj... det beror helt på hur den tillagas och vad man har till men på ett ungefär:
1 Lax (i ungnen, med jasminris, wokade grönsaker och hemgjord teriakisås)
2 Fjällöring/fjällröding (går inte att sätta någon på 3:an, båda förtjänar en 2:a plats)
3 Havsöring
Kommentera