Vad gör du med gäddan utom att lägga den i pannan? Jag gillar också gädda, men brukar oftast göra queneller/gräddbullar av dem. Nån gång har jag grillat filéer marinerade i mycket vitlök, och det blev också fint.
Vad gör du med gäddan utom att lägga den i pannan? Jag gillar också gädda, men brukar oftast göra queneller/gräddbullar av dem. Nån gång har jag grillat filéer marinerade i mycket vitlök, och det blev också fint.
Jag panerar och steker den bara. På samma sätt som jag gör med abborre. Tror aldrig jag har ätit gädda på annat sätt än stekt
1. Abborrefilé, dubbelpanerad stekt i mycket smör, gärna de lite mindre fiskarna runt 2-3hg, serveras med färskpotatis, skirat smör.
2. Rökt Abborrefilé, skall förtäras nyrökt tillsammans med en kall öl innan man grillar en ljummen sommarkväll, som aptitretare.
3. Ugnsbakad insjööring, färskpotatis och sås med rödlök och rom.
De var min liste de! Usch vad hungrig man blir av trådar som denna!
Där alla tänker lika tänker ingen särskilt mycket!
1: Grillad regnbåge med citronpeppar och salt.
2:Stekt abborre marinerad med citronjuice, vitlök, salt och matolja.
3: Stekt röding med mycket citron och dill...
En urusel fiskedag klår vilken bra arbetsdag som helst!!!
Kommentera