Denna marinad blandade jag och provade i går kväll,
juvligt fin till Regnbåge iallafall, men funkar till all fisk skulle jag tro.
1 dl Olivolja
1 st Limefrukt
2 st Vitlöksklyftor
2 st Chilifrukter ( Röda)
2 tsk Salt
Svart peppar
Pressa i Lime saften och Vitlöken i Olivoljan
Finhacka Chilin (Spansk peppar)och blanda i den, ( UTAN kärnor )
Slå i salt å peppar, blanda.
Filea fisken, men spara skinnet, och skär fileerna i ca 10cm bitar.
Pensla fiskbitarna på båda sidor ca 20min före grillning.
Pensla även grillgallret innan fisken läggs på, (fasnar ej då)
Grlilla sedan fisken enbart med skinnsidan nedåt, gärna i en
grill med lock, typ klotgrill. Obs: kort grilltid !!
Servera med färskpotatis och tex Lime-Aioli till.
Smaklig måltid, hälsningar Lasse.
juvligt fin till Regnbåge iallafall, men funkar till all fisk skulle jag tro.
1 dl Olivolja
1 st Limefrukt
2 st Vitlöksklyftor
2 st Chilifrukter ( Röda)
2 tsk Salt
Svart peppar
Pressa i Lime saften och Vitlöken i Olivoljan
Finhacka Chilin (Spansk peppar)och blanda i den, ( UTAN kärnor )
Slå i salt å peppar, blanda.
Filea fisken, men spara skinnet, och skär fileerna i ca 10cm bitar.
Pensla fiskbitarna på båda sidor ca 20min före grillning.
Pensla även grillgallret innan fisken läggs på, (fasnar ej då)
Grlilla sedan fisken enbart med skinnsidan nedåt, gärna i en
grill med lock, typ klotgrill. Obs: kort grilltid !!
Servera med färskpotatis och tex Lime-Aioli till.
Smaklig måltid, hälsningar Lasse.
Kommentera