Erikas goda fiskgratäng!! (som dessutom e väldigt enkel att göra!) - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Erikas goda fiskgratäng!! (som dessutom e väldigt enkel att göra!)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Erikas goda fiskgratäng!! (som dessutom e väldigt enkel att göra!)

    En bit torsk eller annan fisk skärs i ca 2 cm tjocka skivor.
    Lägg i smord form...
    Citron, salt o peppar över.
    Lägg folie över och in i ugnen ca 30 min 225 grader

    Gör medans "såsen"....
    Bryn en hel purjo som du strimlat + svamp
    Blanda en creme fraische och en ask räkost.

    Strö purjo och svampen över fisken
    Blanda ner "såsen" med fiskspadet och rör runt försiktigt.

    In i ugnen igen i ca 10 min 250 grader.


    KANONGOTT!!!! Och så enkelt att göra!!!!

    Tala gärna om, om ni smakat det =))))) Vad tyckte ni? *ler*
    Visst nappar det!

  • #2
    Gjorde den igår å den var sååååååå god
    Visst nappar det!

    Kommentera


    • #3
      Men DUU, det är ju världens käk!
      Den tar vi till samlingen. Ska göra en variant med stekt regnbåge och gömma bitarna i såsen. Tror det ska funka också!
      Nu blev jag allt bra hungrig, så mitt i natten det är!
      Må vi alla ha ett intressant fiske!

      Kommentera


      • #4
        Arraq, oj vad gott det lät. Vet inte om grabbarna här hinner laga nåt sådant käk. Dom är ju på sjön mesta tiden. Fast torsk är väl lite bannlyst nu när det är ont om dom. En gös eller borre kanske går att byta ut. MVH Gunnar J.
        Kan ge lite tips om abborrfiske och göstrolling.

        Kommentera


        • #5
          Nu har jag provat.
          Tog en kilostor regnbåge, skar upp allting av en stor purjo, en massa skivade champinjoner hade jag köpt samt en stor burk räkost och en creme fraische. Stekte bågen och rensade ur de ben jag såg. Mosade till köttet.
          Stekte purjon en stund och blandade i svampen när löken mjuknat. Sen rörde jag om detta en stund i pannan under tiden det mosade fiskköttet gosade med citronpepparen och aromaten. Rörde också ihop räkosten och creme fraischen under tiden.
          Så i med alltihop i en stor smord form och jag satte rubbet på 15 minuter 250° men sen lade jag på ytterligare 5 minuter innan det såg bra ut.
          Jag kan bara säga att man gör sina misstag.
          Jag lade upp alldeles för lite av denna kalasmat på min tallrik! Alldeles för lite!
          Må vi alla ha ett intressant fiske!

          Kommentera


          • #6
            Men vafan nu blev man ju inte lite sugen ... Regnbåge är ju bara sååååååå gått
            Abborre 1230g, Bergsimpa, Björkna, Bleka 2.5kg, Braxen 2.3kg, Gråsej 5.0kg, Gädda 12.0kg, Gös 2.95kg, Havskatt, Havsöring 3.0kg, Hälleflundra 73cm, Id 1.65kg, insjööring 1.5kg, Knaggrocka 5.9kg, Knot, Kolmule, Krabba, Kräfta, Kungsfisk 1.0kg, Lake 820g, Lubb, Löja, Mört, Nors, Regnbåge 3.8kg, Ruda 1.5kg, Sandskädda, Sarv 9hg, Sill, Snorgärs, Spigg, Stäm, Sutare 2.48kg, Torsk 8.0kg, Vimma, Ål 1.65kg.

            Kommentera


            • #7
              Åter igen sitter jag och njuter av denna formidabla delikatess. Detta är mat för gudar!
              Må vi alla ha ett intressant fiske!

              Kommentera


              • #8
                lät ju god den där...

                Kommentera


                • #9
                  Hmm...alla former av recepttrådar borde ha någon form av varningstext typ: Stadig måltid bör intagas före öppnande av denna tråd......
                  MAN BLIR JU HUNGRIG!!

                  Kommentera

                  Foton

                  Collapse

                  Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                  Relaterat

                  Collapse

                  Ämnen Statistik Senaste inlägg
                  Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
                  6 svar
                  563 visningar
                  0 gillar
                  Senaste inlägg nephilim  
                  Arbetar...
                  X