testa gäddbullar!! - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

testa gäddbullar!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • testa gäddbullar!!

    Ramon Dekker din slöhög, har du testat gäddbullar än?

    achilles

    Brokeback Fishing Team


    http://gaydogpikehonkeys.spaces.live.com/photos/

    --------------------------------------------------
    \m/

  • #2
    Hehe!

    Nej jag har inte hunnit med det än faktiskt =)...Det kanske blir någon gång framöver när tid finnes =)...Som det är nu blir det mest snabbmakaroner och korv =)

    Simma lugnt!

    Kommentera


    • #3
      Och hur hade du tänkt åstadkomma dessa bullar?
      Finns det ett recept månne?
      Må vi alla ha ett intressant fiske!

      Kommentera


      • #4
        Vet inte om detta är det som avses.. men här är ett:

        Luftiga gäddfärsqueneller

        Gäddfärsqueneller lätta som fjun med förförisk smörsås.

        Ingredienser

        4 portioner

        300 gr gäddfärs
        2 st ägg
        4 dl grädde
        salt och peppar

        Sås:
        2 st hackade schalottenlökar
        2 dl vitt vin
        1/2 st fiskbuljongtärning
        grovmalen vitpeppar
        200 gr smör
        lite mjöl
        salt och en nypa socker


        Gör så här
        Mixa den kalla gäddfärsen i matberedare tillsammans med salt, peppar och ägg. Tillsätt grädde under viss försiktighet hela tiden utan att färsen blir varm. Forma små queneller med en sked och sjud dem försiktigt i lättsaltat vatten, 5-7 minuter. Lyft upp dem försiktigt på en handduk och låt dem droppa av. Sås: Fräs lök i lite smör och peppar, pudra med lite mjöl. Om du vill ha lite mindre fett tillsätt vin och lite vatten från quenellerna. Koka ihop tills halva vätskan är kvar, tillsätt rumsvarmt smör försiktigt under långsam kokning, avsluta med salt och en nypa socker. Servera gärna med kokt eller pressad potatis.

        Ett recept från tv4.se/mat



        ****************

        Själv gillar jag hummerfonder och/eller forellrom i såsen. Det fina med färs är att man måste inte ha en sorts fisk.. kan ta litet olika.

        Inte större gäddor än 2kg, de smakar inte lika gott. Vill man ha vita bullar kan man använda endast äggvitan, fler ägg då.. Gulan kan man med fördel ha i såsen..

        Nähä, nu blir jag hungrig!
        Senast ändrad av esobus; 2004-05-28, 12:44.

        Kommentera


        • #5
          Låter som jag fått en GOD anledning till att dra upp en gädda!
          Må vi alla ha ett intressant fiske!

          Kommentera


          • #6
            dill, massor av dill i färsen!
            annars är esobus recept mer eller mindre exakt som om mormor själv hade skrivit det. men gör bullarna som normala köttbullar i storlek, och stek i smör (du kan strunta i att förkoka bullarna).

            berätta gärna om det föll dig på läppen!
            achilles

            Brokeback Fishing Team


            http://gaydogpikehonkeys.spaces.live.com/photos/

            --------------------------------------------------
            \m/

            Kommentera


            • #7
              Prova även att blanda gäddfärs med laxfärs, härlig mix blir det.

              Kommentera

              Foton

              Collapse

              Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

              Relaterat

              Collapse

              Ämnen Statistik Senaste inlägg
              Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
              6 svar
              563 visningar
              0 gillar
              Senaste inlägg nephilim  
              Arbetar...
              X