gäddbullar! - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

gäddbullar!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • gäddbullar!

    hoppas jag att alla har ätit. om inte så är det bara att grovmala gädda till färs och sedan göra precis som med köttbullar + valfri mängd dill i färsen.

    har stekt gäddkotletter men det smakade inget vidare. så om det finns fler goda gäddrecept så är det välkommet (pepparrotsgädda har jag ätit sedan barnsben, så där behövs det inget recept).
    achilles

    Brokeback Fishing Team


    http://gaydogpikehonkeys.spaces.live.com/photos/

    --------------------------------------------------
    \m/

  • #2
    annars går det lika bra med pölsa eller ärtsoppa med klimp. finns det goda gäddrecept?
    my precious....

    Kommentera


    • #3
      mmmm, det gör det. Pepparotsgädda!

      Annars tycker jag det är rätt schysst att proppa den full med enris, gräslök å lite vad man hittar, linda in den i folie och släng på grillen!

      Det är ju inte torsk precis, men rätt gott, om de inte är för stora, eller för små och beniga. 2-3 kg är lagom
      MINST 5 KG!

      Kommentera


      • #4
        torsk
        my precious....

        Kommentera


        • #5
          Originally posted by Linus
          mmmm, det gör det. Pepparotsgädda!

          Annars tycker jag det är rätt schysst att proppa den full med enris, gräslök å lite vad man hittar, linda in den i folie och släng på grillen!

          Det är ju inte torsk precis, men rätt gott, om de inte är för stora, eller för små och beniga. 2-3 kg är lagom

          ska testa detta! hur länge ska den ligga på glöden?
          achilles

          Brokeback Fishing Team


          http://gaydogpikehonkeys.spaces.live.com/photos/

          --------------------------------------------------
          \m/

          Kommentera


          • #6
            Bra fråga! beror ju på hur stor den är och om du lägger den på galler ovanför eller rätt i glöden (vilket man också kan göra)

            Generellt tror jag typ 10 minuter, sedan kan man vända på den.

            Enklast är att ta ut den, öppna paketet lite och sticka lite i den med lämpligt föremål =) Den ska kännas fast och inte "fastna" inne i köttet.
            Man ser också om det är klart att det är relativt torrt inne i fisken, och inte glansigt och rinnigt.

            Servera med lite färskpotatis och någon god sås. Det kan räcka med att röra upp lite gräddfil med salt peppar och gräslök.
            Annars är ju rent smör jäkligt gott på både fisk och potatis

            Hoppas det smakar
            Egenfångad fisk är ju alltid gott!!
            MINST 5 KG!

            Kommentera

            Foton

            Collapse

            Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

            Relaterat

            Collapse

            Ämnen Statistik Senaste inlägg
            Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
            6 svar
            563 visningar
            0 gillar
            Senaste inlägg nephilim  
            Arbetar...
            X