Sambon med syrra hade varit i fiskehoddorna (malmöitiska bodar där yrkesfiskarna säljer fångsten, mm) och kom hem med en rejäl bit multe. Jag skakade på huvudet och sade nåt i stil med "det där går inte att äta".
För att vara på säkra sidan så gjorde jag även grillspett med kött som vi grillade samtidigt med multen som träddes i portionsbitar på spett.
Filén är hyfsat fast men kan falla isär lite på grillen, speciellt om man som vi hade lite dålig fart på värmen (det blåste ordentligt här i Malmö i lördags) men de flesta bitarna stannade på spetten. Fisken hade kryddats med citron och vitlök.
Smaken var god om än anonym, fisken var alltså långtifrån så oätbar som jag hade hört att den skulle vara. Men till grillning rekommenderar jag den starkt, speciellt sett till priset. Jag tror att man bara behöver lite limejuice på den för att få till en riktigt hyfsad rätt.
Sen vet jag inte hur lätt det är att få tag på multe i andra landsändar, men om ni ser det till salu så var inte så skeptiska som jag var!
För att vara på säkra sidan så gjorde jag även grillspett med kött som vi grillade samtidigt med multen som träddes i portionsbitar på spett.
Filén är hyfsat fast men kan falla isär lite på grillen, speciellt om man som vi hade lite dålig fart på värmen (det blåste ordentligt här i Malmö i lördags) men de flesta bitarna stannade på spetten. Fisken hade kryddats med citron och vitlök.
Smaken var god om än anonym, fisken var alltså långtifrån så oätbar som jag hade hört att den skulle vara. Men till grillning rekommenderar jag den starkt, speciellt sett till priset. Jag tror att man bara behöver lite limejuice på den för att få till en riktigt hyfsad rätt.
Sen vet jag inte hur lätt det är att få tag på multe i andra landsändar, men om ni ser det till salu så var inte så skeptiska som jag var!
Kommentera