Vad anses som min-max storlek för olika vanliga fiskarter (tex abborre, gädda, gös, horngädda mfl) för att det ska vara gott och lönt att laga middag på?
Allmänt meddelande
Collapse
No announcement yet.
storlek på matfisk
Collapse
X
-
Detta är ju upp till den som lagar och skall äta maten. Tar man tex makrill så små är perfekta att steka hela filen eller halstra, medan jag tycker större är bättre att koka.
Så håller man bara lagligt mått på fiskar som har lagbegränsning så är det ju maträtten som avgör. Lönt att laga är det mesta om man är tillräckligt hungrig och inte har annan mat.Kust/klippfiskare fiskar främst gylta men även andra arter www.pofs.se
Nu även blog på gylta.blogspot.com
Glöm inte besöka foto & filmsidan www.fotopelle.se
-
Ursprungligen postat av Callemannen Visa inläggVad anses som min-max storlek för olika vanliga fiskarter (tex abborre, gädda, gös, horngädda mfl) för att det ska vara gott och lönt att laga middag på?
Abborre mellan 3 hg å kg är väll lagom blir inte så mycket mer mat på en större abborre .
Torsk är ju bara bättre ju större den här 10-15 kg måste ju va värdens godaste fisk självklart färsk.
/Fredrik
Kommentera
Kommentera