Filea Sik? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Filea Sik?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Filea Sik?

    Hola!

    jag undrar om fdrt är nån jär som bruka´r file sik. Och jur går ni till väga?
    Gör man som man abbore ungefär? Eller finns det några tricks jag inte känner till?! Tips mottages tacksamt!

  • #2
    Hej!
    Fjälla siken och och skär bort filén, behåll skinnet som går alldeles utmärkt att äta och du behåller mer kött.
    M
    Mats Söderholm

    0702300493 eller mats@umeafishing.se

    umeafishing.se

    PB: Gädda 16580g (jerk) 16100g (ismete) Abborre 1380g

    Kommentera


    • #3
      Sik filléas precis som de flesta fiskar, genom att man med fisken liggandes på sidan går ner med kniven alldeles bakom bröstfenan tills man känner ryggraden och sedan snittar man längs den hela vägen till stjärten. Filéerna kan sedan flås utan att man tappar nåt kött alls om man är någolunda duktig med kniven, detta gör enklast om man inte fjällar först.
      Den förste att gå Ad Hominem förlorar

      Kommentera

      Foton

      Collapse

      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

      Relaterat

      Collapse

      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

      Arbetar...
      X