Detta recept kom till en ovanligt Mygg och knott rik kväll vid Öringstjärnen.
När det är mycket knott brukar jag tända en brasa som ryker bort knotten. En Kväll för några år sedan hade jag glömt torrköttet jag brukar ha med som tilltugg under kvällsturer till tjärnen. Jag hade fått några mindre Öringar som jag började snegla på av hunger. Då jag alltid har salt med mig på fisketurerna saltade jag fisken rejält och bröt ett knippe färskt björkris med mycket löv på. Riset la jag på elden och de saltade öringarna som jag la direkt över riset på tvären. Efter ca. 10 min och några vändningar var fisken klar och kunde avnjutas med nykokt kaffe. Björklövsröken ger en mycket mjuk rök smak åt fisken. Kan verkligen rekomenderas.
När det är mycket knott brukar jag tända en brasa som ryker bort knotten. En Kväll för några år sedan hade jag glömt torrköttet jag brukar ha med som tilltugg under kvällsturer till tjärnen. Jag hade fått några mindre Öringar som jag började snegla på av hunger. Då jag alltid har salt med mig på fisketurerna saltade jag fisken rejält och bröt ett knippe färskt björkris med mycket löv på. Riset la jag på elden och de saltade öringarna som jag la direkt över riset på tvären. Efter ca. 10 min och några vändningar var fisken klar och kunde avnjutas med nykokt kaffe. Björklövsröken ger en mycket mjuk rök smak åt fisken. Kan verkligen rekomenderas.
Kommentera