Mindes denna tråden när snubblade över ett underbart litet recept på Braxenkräm på en finsk sida.
Prova om du vågar, kanske något för Julbordet!
Kräm av rökt fisk
Om det blir över så mycket av den rökta fisken, att det inte räcker till en ordentlig måltid, kan man göra braxenkräm av av det enigt följande recept.
0,5 kg rökt braxen (eller annan rökt fisk)
200 g smör
4 hårdkokta ägg
Den rökta fisken rensas och benas ur sa noggranna som möjligt. Fisken rörs med en gaffel till en massa. Det rumstempererade smöret görs smidigt och rörs tillsammans med ägget ner i fiskmassan. Röktfiskkräm passar bra som pålägg på bröd eller pirog
Prova om du vågar, kanske något för Julbordet!
Kräm av rökt fisk
Om det blir över så mycket av den rökta fisken, att det inte räcker till en ordentlig måltid, kan man göra braxenkräm av av det enigt följande recept.
0,5 kg rökt braxen (eller annan rökt fisk)
200 g smör
4 hårdkokta ägg
Den rökta fisken rensas och benas ur sa noggranna som möjligt. Fisken rörs med en gaffel till en massa. Det rumstempererade smöret görs smidigt och rörs tillsammans med ägget ner i fiskmassan. Röktfiskkräm passar bra som pålägg på bröd eller pirog
Kommentera