Tipps på sås? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Tipps på sås?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • #11
    Ta creme fraise och bland i mango chutney, salt och peppar, låt den helst stå nån timme i kylen så smakerna hinner sätta sig ordentligt in servering

    Kommentera


    • #12
      Grön Majonäs är en riktig höjdare. Färska örter tex spenat,dill,gräslök och bladpersilja. Finhackas blandas med lika delar majonäs och creme fraise.
      Enkelt och gott.

      Kommentera


      • #13
        En kompis till mig är duktig på det här med att röka fisk... jag är ganska kass men en favorit sås är en mild Guacamole som består av:

        2 avokado
        1 hackad vitlöksklyfta
        Saften från en halv citron
        1 dl crème fraiche
        3 krm salt
        1 tsk flytande honung
        Cayennepeppar efter smak
        1 hackad tomat eller 5 körsbärstomater

        Que aproveche!
        sigpic

        Kommentera


        • #14
          Hej där. När vi fiskar grov aborre i Finland och sen röker den brukar svärmor göra en supergod och enkel sås till rökt fisk. Ta gräddfil, röd eller vanlig lök, lite senap, salt och peppar. Denna sås är även jättegod till lax. Vill man lyxa till det kan man ta i lite löjrom. Hoppas det smakar. Slagstakungen

          Kommentera


          • #15
            champagne och fänkål? koka en vanlg vitvinare med lite fänkålsfrön i. och dra i lite mosserande och skumma upp med stavmixer innan servering?

            Kommentera


            • #16
              Grundstenen i en god sås är fonden. Hemkokt fond är mycket godare, nyttigare och dessutom imponerande.

              Jag brukar göra min på räkskal, småborrar, lök och morötter. Sen kan man smaksätta med lite vad som helst.

              Kommentera


              • #17
                Kräm Fräch, Dijonsenap, rosépeppar och flingsalt.. Allt efter tycke och smak. Måttar aldrig.
                Varm eller kall, makes no diff, men om den ska vara kall, gör den en dryg timme innan och rör om i halvlek..

                Passar till det mesta..
                När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd..

                Kommentera


                • #18
                  creme fraiché eller gräddfil, ca 3 dl + vanlig skånsk senap (ca 3-5 matskedar) + en hel citron (saften av) + mald svatpeppar och salt + en matsked socker och en dl. finhackad dill + en till två matskedar olivolja. Blandas länge och väl.

                  Perfekt till all rökt fisk, garranterat.

                  Mvh Flodström
                  Flyfishing for salmon

                  Kommentera


                  • #19
                    Ursprungligen postat av Grävlingen Visa inlägg
                    Rom och rödlökssås? Klassikern!
                    Skulle gärna vilja ha receptet på den såsen. Tror jag har smakat på den förut, vill minnas att den var enormt god tillsammans med rökt regnbåge

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
                    6 svar
                    551 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg nephilim  
                    Startad av Julle68, 2023-12-23, 18:46
                    0 svar
                    194 visningar
                    1 gilla
                    Senaste inlägg Julle68
                    av Julle68
                     
                    Arbetar...
                    X