Är det någon som har nått tipps på en god sås man kan göra till hemrökt båge/öring?
Allmänt meddelande
Collapse
No announcement yet.
Tipps på sås?
Collapse
X
-
vinsås sa du? vitvinssås kanske? denna sås kan inte misslyckas utan blir alltid mer eller minder bra.
3 dl vitt torrt vin
1 morot
1 palsternacka eller en liten bit av en rotselleri
1 gullök
3 dl grädde, samvetet väljer vilken sort.
2 tärningar fiskbuljong eller 3 matskedar fisk/skaldjurs fond
skala och hacka grönsakerna grovt. fräs dem i lite olja tills de börjar bli mjuka och anta en mörkare förg.
slå på vinet och fonden/buljongen. låt koka ned till hälften och slå på grädden. låt koka upp, servera.
vill du showa lite tillsätter du en äggvita och skummar upp såsen med en stavmixer. detta ger ett härligt skumm.
Kommentera
-
Hmm..vet inte om den här såsen passar till rökt fisk, gissar inte...har själv kört den till mildare fisk.I alla händelser är den mycket god, den bästa räksås jag provat att göra..Apropå såser asså ;-)
Från en tidigare tråd:
Kan passa på att ge recept på räksås alldeles utmärkt till fisk, maxgod. Skala räkorna, lägg i kylen. Spar allt rens från dem och koka i kort vatten ca 10 minuter tillsamman med en halv eller hel fiskbuljongtärning..Kasta renset och puttra ihop, reducera buljongen. I med lite charlottenlök och en rejäl skvätt vitt vin, låt sjuda. I med vispgrädde och massor av dill..smaka av med ev. salt och vitpeppar..Kasta i räkorna och låt de bara bli varma, njut till valfri fisk..Gärna med potatismos för att inget av den fina såsen ska förfaras..Eventuellt kan såsen vid behov redas..
Kommentera
-
creme fraiché/gräddfil + mkt gräslök och lite dill o citronpeppar eller så tar man creme fraiché/gräddfil och en lemon and herbs blandning som man kan köpa på affärn
Kommentera
Kommentera